TA: Opmars biedt kansen | Beursduivel.be

TA: Opmars biedt kansen

Door Wouter Slot op 1 mrt 2019 om 14:15 | Views: 6.389

TA: Opmars biedt kansen

De Europese beurzen weten het herstel dat begin dit jaar werd ingezet steeds meer vorm te geven. Zonder noemenswaardige correctie zijn de meeste indices hard opgelopen en boven belangrijke weerstanden teruggekeerd.

AEX

De Nederlandse beurs is vooralsnog de enige Europese beurs waarbij de stijging wat lijkt te haperen. De steile stijgende fase is verlaten en de koers maakt al bijna twee weken pas op de plaats rond de 540 punten. Van een serieuze correctie is echter nog geen sprake.

Bel 20 

De Belgische beurs weet het herstel echter overtuigend voort te zetten. De stijgende trend vanaf begin dit jaar krijgt een nieuwe impuls nu ook de weerstand rond 3.600 punten wordt gebroken.

De recente verbeteringen lijken op korte termijn weer nieuwe kansen op te gaan leveren bij de individuele aandelen. Ik bespreek de technische plaatjes van een aantal kansrijke aandelen.

Ackermans van Haaren

Het technische plaatje van Ackermans weet weer aan te trekken. De mogelijke hogere koersbodem op de grafiek signaleert aantrekkende vraag naar Ackermans. Bij het verlaten van de dalende trend trad al een eerste verbetering op.

Voor verdere verbetering is het wachten op een doorbraak en slotstand boven weerstand 144,10 euro (gevormd op 3 december 2018). Volgende koersdoel wordt dan 155 euro.

Agfa-Gevaert

Het technische plaatje van Agfa-Gevaert wint aan kracht nu er binnen de neutrale bandbreedte hogere bodems worden gevormd. Om meer ruimte naar boven vrij te maken, dient weerstand 3,54 (gevormd op 12 februari) gebroken te worden.

Na een doorbraak zal het technische beeld verder opklaren en kan het aandeel verder omhoog richting de toppen van eind 2018 rond 4 euro.

Elia

De recente correctie van Elia vindt plaats binnen de stijgende trend. Zolang de koers boven de voorgaande top weet te blijven, oogt het technische beeld redelijk positief.

De hogere bodems voor Elia signaleren nog altijd koopkrachtige vraag onder de beleggers. De uptrend biedt een berekend koersdoel rond 69,00 euro. De huidige correctie biedt beleggers alsnog de kans om in te stappen met beperkt neerwaarts risico.

GBL

GBL heeft na een consolidatie de uptrend weten te hervatten. Nadat de laatste top is gebroken, is er ruimte vrijgekomen voor verdere koersstijging richting weerstand 94,68 euro (gevormd op 22 mei 2018).

GBL slaagt er weer in om hogere bodems te vormen. Dit signaleert aantrekkende vraag. Daarnaast laat de moneyflow-indicator een sterk verloop zien. De stijgende moneyflow geeft aan dat er bij GBL sprake is van nieuw kapitaal dat de markt binnenkomt.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams Groep en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group