5 sterk gestegen aandelen die nog steeds momentum hebben | Beursduivel.be

5 sterk gestegen aandelen die nog steeds momentum hebben

Door Belegger.nl op 13 mrt 2019 om 08:30 | Views: 11.508

5 sterk gestegen aandelen die nog steeds momentum hebben

Wall Street startte 2019 sterk, waardoor het verlies van 2018 snel werd gewist. Beleggers waren optimistisch over de Amerikaanse economie en de Federal Reserve besloot om geduldig te zijn met verdere renteverhogingen. De laatste tijd staken de zorgen over een dreigende wereldwijde economische vertraging, die de groei van de Amerikaanse economie kan belemmeren, echter weer de kop op.

De recente zorgen hebben volgens Zacks de groei van de markt echter niet volledig vertraagd. De website zette vijf aandelen op een rij, die sterk zijn gestegen en nog steeds potentieel hebben om verder te klimmen. Alle vijf aandelen hebben momenteel een sterk koopadvies van Zacks.

1. Abercrombie & Fitch Co.

Abercrombie & Fitch opereert als speciaalzaak voor premium, casual kleding van hoge kwaliteit voor mannen, vrouwen en kinderen. Het bedrijf heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het uitbreiden van zijn digitale en omnichannel-mogelijkheden, waarbij de klant nog meer centraal staat.

Het aandeel is tot nu toe met 27,8% gestegen. Het bedrijf heeft een verwachte winstgroei van 20,9% voor het lopende jaar. De Zacks consensustaxatie voor het lopende jaar is de afgelopen 60 dagen met 41,8% gestegen.

2. RH

RH is een toonaangevend bedrijf op het gebied van woninginrichting. Het belangrijkste positieve punt is de transformatie van het bedrijf van een promotie naar een lidmaatschapsmodel (RH Members Program), waardoor het merk, de gestroomlijnde activiteiten en de klantervaring aanzienlijk zijn verbeterd.

Het lidmaatschapsmodel heeft de hectische aankooppatronen en bijbehorende rendementen, beurzen en geannuleerde bestellingen geëlimineerd. Dit zal naar verwachting bijdragen tot betere financiële prestaties door een hogere conversie van vraag in omzet, verbeterde marges en lagere kosten.

Het aandeel is tot nu toe 17,3% gestegen. Het bedrijf verwacht voor het lopende jaar een winstgroeipercentage van 18,1%. De Zacks consensustaxatie voor het lopende jaar is de afgelopen 60 dagen met 4% gestegen.

3. Quanta Services 

Quanta Services is een toonaangevende nationale leverancier van specialistische aannemingsdiensten en een van de grootste aannemers voor de transmissie- en distributiesector van de Noord-Amerikaanse industrie voor elektriciteitsvoorzieningen.

Quanta Services ervaart solide vooruitzichten in zijn segment van elektrische energie. Het bedrijf voor communicatie-infrastructuurdiensten presteert uitzonderlijk goed. De vooruitzichten voor het Electric Power-segment blijven robuust gezien de investeringen van klanten in hun programma's voor de modernisering van het net.

Het aandeel is tot nu toe 16,9% gestegen. Het bedrijf verwacht voor het lopende jaar een winstgroei van 25,3%. De Zacks consensus van de winsttaxatie voor het lopende jaar is de afgelopen 60 dagen met 7,3% verbeterd.

4. SkyWest

SkyWest opereert als een regionale luchtvaartmaatschappij in de Verenigde Staten via haar dochteronderneming SkyWest Airlines. De verkoop door SkyWest van zijn dochteronderneming ExpressJet Airlines aan een joint venture in januari 2019 was een grote stimulans voor de winstgevendheid. SkyWests inspanningen om de vloot te moderniseren en de operaties te stroomlijnen zijn de andere belangrijke pluspunten.

Het aandeel heeft tot nu toe dit jaar 12,5% gewonnen. Het bedrijf verwacht voor het lopende jaar een winstgroei van 9,1%. De Zacks consensustaxatie voor het lopende jaar is de afgelopen 60 dagen met 5,3% verbeterd.

5. Anthem 

Anthem is een van de grootste beursgenoteerde zorgorganisaties in termen van lidmaatschap. Het bedrijf heeft actief samengewerkt en bedrijven overgenomen om het uitbreidingsproces te verbeteren. De overname van HealthSun en America's 1st Choice heeft de omzetgroei ondersteund.

Het aandeel is dit jaar tot nu toe met 12,4% gestegen. Het bedrijf heeft een verwachte winstgroei van 20,4% voor het lopende jaar. De Zacks consensustaxatie voor het lopende jaar is de afgelopen 60 dagen met 8,8% gestegen.

Lees ook: 10 kooptips van topbeleggers

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group