Jos Versteeg leidt Kooplijsten na Q1 | Beursduivel.be

Jos Versteeg leidt Kooplijsten na Q1

Door Belegger.nl op 3 apr 2019 om 12:20 | Views: 18.482

Jos Versteeg leidt Kooplijsten na Q1

Jos Versteeg gaat na het eerste kwartaal aan kop bij de Belegger.nl Kooplijsten, met een rendement van bijna 20%. Vooral zijn bet op BE Semiconductor Industries (+28,4%) heeft daar aan bijgedragen.

Naam Rendement Q1
 Jos Versteeg +19,9%
 Peter Paul de Vries +17,8%
 Martijn Meijer  +17,7%
 Janneke Willemse +13,1%
 Nico Bakker  +13,0%
 Martine Hafkamp +11,0%
 John Beijer  +7,6%
 Nico Inberg +4,9%
 Cees Smit  +0,0%

Op zijn lijstje prijkten ook Tencent (+16,7%) en ING (+14,6%). Bij de Kooplijst-competitie is goed te zien dat de eerste drie maanden van 2019 een sterk kwartaal vormden op de beurs: vrijwel alle deelnemers staan mooi in de groene cijfers.

General Electric +40%

Wat opvalt is het lijstje van Cees Smit. Het had niet veel gescheeld of hij had op nummer 1 gestaan, want General Electric rendeerde bijna 40% en ook Daimler AG deed het goed, met een plus van 14%. Echter, zijn RELX turbo short 19,89 is uitgestopt en zorgt voor een min van maar liefst 53,9%. Hierdoor duikelt Smit helaas naar de laatste plaats.

Op plek 2 vinden we Peter Paul de Vries, met een rendement van 17,8%. Hij had het vooral goed gezien met zijn bets op Alibaba (+35,5%) en Alphabet (+14,7%). De derde plaats is gereserveerd voor Martijn Meijer, die met wat minder bekende bedrijven - Overstock (+24,6%), Visteon (+13,7%) en Ams AG (+14,9%) - nette resultaten behaalde. 

Het jaar van Galapagos?

Verder nog een eervolle vermelding voor Janneke Willemse, die slim had ingezet op Galapagos. Het biotechnologiebedrijf kwam onlangs met goed nieuws over reumamedicijn filgotinib en liet in de eerste drie maanden van het jaar een plus zien van 29%.

Ook april ging Galapagos vliegend van start. Hoe dat uitpakt zullen we bij de volgende update van de Kooplijsten zien.

Nog 3 kwartalen te gaan

Driekwart van het jaar ligt nog voor ons, dus het kan nog alle kanten op. Hopelijk blijft het sentiment op de beurs goed en kunnen we aan het einde van het tweede kwartaal weer zo’n mooi lijstje tegemoet zien.

De experts mogen overigens hun keuzes tussendoor niet aanpassen, dus bekijk de Kooplijsten met een knipoog.

Hieronder vindt u nog eens alle Kooplijsten voor 2019:

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group