Handelaar die val bitcoin voorspelde ziet nu prijs van 50.000 dollar | Beursduivel.be

Handelaar die val bitcoin voorspelde ziet nu prijs van 50.000 dollar

Door Belegger.nl op 9 apr 2019 om 15:15 | Views: 7.744

Handelaar die val bitcoin voorspelde ziet nu prijs van 50.000 dollar

Bitcoin is wederopgestaan. 's Werelds grootste cryptomunt naar totale waarde, brak voor het eerst sinds november boven de 5.000 dollar en heeft tot nu toe de rally weten vast te houden. Dat zette sommige analisten ertoe aan om een einde te verklaren aan de zogenaamde 'crypto-winter'.

Dat meldt Yahoo Finance. De heropleving heeft sommige analisten, onder wie Peter Brandt, aangezet tot nieuwe voorspellingen. De technische handelaar en oprichter van Factor Research and Trading, die de val van 84% van bitcoin in 2018 correct voorspelde, voorziet na de recente rally een koers van 50.000 dollar binnen de komende twee jaar.

Analogie met 2015

"Ik geloof dat de grafieken de onderliggende fundamentele vraag- en aanbodfactoren weerspiegelen en dat we er dus naar moeten kijken", zei hij tegen Yahoo Finance. "Wat er gebeurde van december 2017 tot 2018 is vergelijkbaar met de berenmarkt van 2013 tot 2015, waar we tien opeenvolgende op-en-neergaande bewegingen in de berenmarkt zagen. Het patroon nu is bijna identiek."

Brandt, een 71-jarige beursveteraan, wees naar de parabolische opgang van bitcoin na een dieptepunt in 2015 als reden om een rally te vermoeden. "Ik denk dat de analogen opmerkelijk goed presteren en op basis van die studies denk ik dat crypto's nu terug zullen gaan naar een parabolische bullmarkt."

"De enige vraag die ik heb, is of we hier een rally gaan zien en dan ergens in de late zomer de dieptepunten van eind 2018 zullen testen, of niet? Er is een kans dat dat zo is, en er is een kans dat het niet gebeurt", aldus Brandt.

Fundamentele verbeteringen

Wat betreft de relatieve risk-reward van bitcoin op de kortere termijn: Fundstrat Global Advisors heeft deze week een nieuw rapport uitgebracht voor klanten waarin de onderliggende fundamentele verbeteringen werden benadrukt, naast de positieve technische signalen die Brandt naar voren bracht.

"We zien minder redenen om vraagtekens te zetten bij het recente prijsherstel van bitcoin in het beste kwartaal sinds 2017", schreven de analisten van Fundstrat. "Hoewel de belangrijkste technische prijshindernis een slotkoers is van boven het 200-daags gemiddelde, dat momenteel ongeveer 4.600 dollar is en met 15 dollar per dag daalt, zien we 2019 als een positief risico/beloningsjaar."

Reacties

5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Treasury Bond
0
Ik had een mooie tuinschep, maar die was niet groot genoeg. Ben nu mijn geld aan het scheppen met mijn sneeuwschep. Mijn cryptoporto lekt geld als een malle! Blij dat ik onlangs nog een stevige aankoop gedaan heb!
mrC2
0
Tja van de 100.000 mensen die wat voorspelden waren er misschien wel 30000 die het goed hadden. Geen reden om te denken dat het nu weer zo zal zijn.
Is een standaardtruuk.
Je belt 100 mensen op
50 voorspel je een daling
50 voorspel je een stijging
Als het stijgt bel je die 50 mensen weer op waar je de stijging had voorspeld
25 voorspel je een daling
25 voorspel je een stijging
Als het daalt bel je die 25 mensen op waar je het goed had.
12 voorspel je een daling
13 voorspel je een stijging
degene waar je het goed had bel je weer op en dan kan je zeggen ik heb het nu al 3 keer goed voorspeld je kan dus wel zeggen dat ik dit goed kan. Zal ik geld voor je investeren?
Grote kans dat er van 12 of 13 er veel zullen denken inderdaad die man weet het goed te voorspellen...
mrC2
0
quote:

Treasury Bond schreef op 10 apr 2019 om 07:58:


Ik had een mooie tuinschep, maar die was niet groot genoeg. Ben nu mijn geld aan het scheppen met mijn sneeuwschep. Mijn cryptoporto lekt geld als een malle! Blij dat ik onlangs nog een stevige aankoop gedaan heb!

Echt fijn voor je.
Je hypotheek ook al afgelost?
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.