'ING licht ondergewaardeerd' | Beursduivel.be

'ING licht ondergewaardeerd'

Door Belegger.nl op 11 apr 2019 om 14:20 | Views: 7.330

'ING licht ondergewaardeerd'

ING had garen kunnen spinnen bij extra maatregelen van de ECB, maar dat ‘cadeautje’ is uitgebleven, zo schrijft Martin Crum van de IEX Beleggersdesk. Maar wat niet is, kan nog komen.

Het rentebesluit van de ECB deze woensdag was een non-event, schrijft de analist. “De centrale bank had niets specifieks te melden, terwijl Draghi eerder dit jaar nog had laten doorschemeren oog te hebben voor de noden van het Europese bankwezen.”

Cadeau had welkom geweest

Crum legt uit waarom het cadeautje heel welkom zou zijn geweest. “Banken moeten op dit moment 0,4% rente betalen over het geld dat zij bij de centrale bank parkeren. Die negatieve depositorente is bedoeld om banken te zover te krijgen dat ze de kapitaaloverschotten gebruiken, maar die maatregel heeft niet het gewenste effect. Waar het wel voor zorgt is dat de rentemarge bij de banken onder druk ligt.”

Als die negatieve depositorente opgeheven of verzacht zou worden, dan zou dit de banken wat lucht geven, zegt de analist. Maar helaas.

ING is er met deze tegenwind toch in geslaagd om de rentemarge min of meer stabiel te houden. “Dat is vooral te danken aan kostenbesparingen, een zeer lage spaarrente – bijna nul – voor klanten, en het goed schaalbaar zijn van het bankenplatform. Maar een oppepper kan ING zeker wel gebruiken.”

Wat niet is, kan nog komen

Dat die er nu niet is, wil niet zeggen dat die niet komt. “Een oppepper kan ook in een later stadium komen. Het ziet er naar uit dat er binnen de ECB nog geen overeenstemming is over hoe die verzachtende maatregelen er dan uit moeten zien.”

Dit jaar is ING wel wat hersteld in koers, maar de analist ziet het aandeel niettemin als licht ondergewaardeerd. “We betalen voor ING nu slechts 8,5 keer de winst. Het dividend van 0,69 euro betekent een dividendrendement van 6,5%.”

Positief

De IEX Beleggersdesk heeft een koersdoel voor ING dat tussen de 12 en 12,50 euro ligt. “Dat impliceert een milde koersstijging van 7 tot 10%, waarmee de waardering, ruim 9 keer de winst, nog steeds bescheiden zou zijn. Het dividendrendement komt dan uit op 5,7%. Al met al blijft Crum positief over ING.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.