'Wereldwijde aandelen zullen VS outperformen bij selloff' | Beursduivel.be

'Wereldwijde aandelen zullen VS outperformen bij selloff'

Door Belegger.nl op 16 apr 2019 om 15:00 | Views: 4.112

'Wereldwijde aandelen zullen VS outperformen bij selloff'

Aandelen uit de Verenigde Staten zijn niet langer een betere keuze dan hun internationale tegenhangers in het geval van een selloff. Dat stelt zakenbank Morgan Stanley. 

De neerwaartse bèta van de S&P 500 ten opzichte van de MSCI World Index (een maatstaf voor het relatieve rendement wanneer wereldwijde aandelen dalen) bevindt zich op het hoogste niveau sinds voor de financiële crisis, zo schreef Wanting Low van de zakenbank in een note aan cliënten. 

Aandelen wereldwijd meer defensief

Dezelfde maatstaf voor aandelen uit de rest van de wereld is juist gedaald naar meerjarige dieptepunten, wat deze aandelen tot een meer defensieve keuze maakt. "Dit betekent dat aandelen uit de VS harder onderuit gaan dan de rest van de wereld in het geval van een brede marktdaling", schreef de strateeg.


Deze bevindingen gaan in tegen het hardnekkige idee dat aandelen uit de VS juist beter overeind blijven bij een brede daling van de markt omdat ze kwalitatief als beter worden beschouwd. 

VS rond all time high

De S&P 500 is dit jaar tot nu toe zo'n 16% gestegen en bevindt zich bijna op een all time high. Beleggers gaan er volgens Bloomberg van uit dat het dovish beleid van centrale banken wereldwijd moet bijdragen aan een uitstel van een eventuele economische groeivertraging.

De brede Amerikaanse index doet het met 16% dit jaar tot nu toe beter dan de MSCI World ex. U.S. Index, die zijn waarde zo'n 12% zag toenemen.

De verschuiving van de neerwaartse bèta's maakt dat in twijfel getrokken kan worden wat door kan voor defensief in het geval van een selloff, zei de strateeg. "In de afgelopen drie jaar was de S&P 500 een hogere bèta-markt en zag de index flinkere dalingen tijdens een brede verkoopgolf in de markt."

Lees ook: Deze aandelen kunnen de markt verslaan volgens Goldman Sachs

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group