'Biocartis op weg naar commercieel succes' | Beursduivel.be

'Biocartis op weg naar commercieel succes'

Door Beursduivel.be op 3 mei 2019 om 12:30 | Views: 4.933

'Biocartis op weg naar commercieel succes'

Biocartis, een van de populairdere fondsen op Euronext Brussel, heeft een goed jaar achter de rug. Het biotechnologiebedrijf maakte van de positieve vibe gebruik en zette donderdag een converteerbare obligatie in de markt. Na slechts enkele uren werd – bij alleen professionele beleggers - de benodigde 150 miljoen euro al opgehaald.

“Dat Biocartis in zo’n korte tijd erin slaagt de obligatie te plaatsen mag als heel positief worden uitgelegd”, zegt Martin Crum van de IEX Beleggersdesk. 

“Hoewel particuliere beleggers dus worden overgeslagen bij de plaatsing van de convertible, wil Biocartis op termijn, uiterlijk december van dit jaar, de convertible wel een notering op Euronext Brussel geven. Als dit het geval is, kan de convertible een interessant alternatief voor het aandeel vormen gezien de aantrekkelijke couponrente van 4%.”

Zaken lopen voorspoedig

Crum wijst erop dat de zaken voorspoedig lopen bij het bedrijf. “Het aantal geïnstalleerde Idylla-systemen is inmiddels de 1000 ruim gepasseerd en ook het cartridgebruik, waar uiteindelijk het geld mee moet worden verdiend, zit in de lift. Biocartis verwacht zelfs een groei van 60 tot 70% van het gebruik van de cartridges. Er is inmiddels een tweede productielijn in bedrijf.”

Eerder werd al bekend dat het biotechbedrijf een commerciele deal heeft gesloten van Covance, onderdeel van LabCorp. Dit Amerikaanse bedrijf kan in potentie een grote afnemer zijn, zegt de analist. 

Juiste pad

“Al met al is enig geduld wel vereist bij Biocartis, maar ze bevinden zich op het juiste pad richting commercieel succes en de winst die daarbij hoort. Wij blijven positief”, sluit Crum af.

Lees ook: 'Wind in de zeilen bij Biocartis'

Meld u gratis aan voor de Opinie & Tips Nieuwsbrief van Beursduivel.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group