5 topaandelen om te kopen in mei | Beursduivel.be

5 topaandelen om te kopen in mei

Door Belegger.nl op 6 mei 2019 om 14:30 | Views: 21.450

5 topaandelen om te kopen in mei

De S&P 500-index is momenteel meer dan 17% gestegen sinds het begin van het jaar. Maar zelfs als de aandelenmarkt duur is, zijn er nog steeds veel geweldige bedrijven te vinden om te kopen.

Die dubbelcijferige winst suggereert dat 2019 opnieuw een geweldig jaar voor beleggers zal worden. The Motley Fool zocht vijf aandelen uit die nu interessant zijn om te kopen

1. Illumina

Aandelen van het gentechbedrijf Illumina handelen 15% onder hun piek van 2018, en de afgelopen weken is de koers met ongeveer 8% gedaald als gevolg van zorgen over een afnemende operationele marge. Beleggers moet niet voorbijgaan aan deze recente vertraging van de winstgevendheid, maar de langetermijnvisie zou winstvriendelijker kunnen zijn.

Het eerste kwartaal van Illumina was niet echt slecht. De omzet steeg met 8% tot 846 miljoen dollar en het nettoresultaat steeg met 11% tot 237 miljoen dollar.

Het bedrijf verwacht dit jaar een omzetgroei van 13% tot 14%, resulterend in een aangepaste winst per aandeel van ten minste 6,63 dollar in 2019. Dat is een stijging ten opzichte van de eerdere richtlijn (6,50 dollar per aandeel) en is 16% hoger dan de 5,72 dollar van 2018.

Dus waarom de uitverkoop?

De inkomsten van Illumina worden gedrukt door een stijging van de onderzoeksuitgaven, die in het eerste kwartaal 20% van de omzet bedroegen, tegenover 17,5% vorig jaar. Als gevolg hiervan daalde het bedrijfsresultaat tot 24% van de omzet, van bijna 28% vorig jaar.

De dalende operationele marge is niet goed, maar dat het bedrijf geld uitgeeft om zijn status van de dominante speler te versterken is wel goed. 90% van de genetische sequentiedata in de wereld is gegenereerd door machines van Illumina, en er worden telkens weer nieuwe manieren ontdekt om gebruik te maken van nieuwe ontdekkingen in DNA.

De systemen van Illumina helpen bijvoorbeeld om de oorzaken van genetische ziekten te begrijpen en de beste behandeling voor patiënten te bepalen. Ze worden zelfs gebruikt om de landbouw te verbeteren.

2. Tanger Factory Outlet Centres

Tanger Factory Outlet Centers, een vastgoedbeleggingstrust die winkelcentra bezit en beheert, is een aandeel om in de gaten te houden.

Veel beleggers zijn bang om betrokken te raken bij fysieke winkels in welke vorm dan ook, en dat is geen verrassing. Er is de afgelopen jaren een golf van faillissementen en winkelsluitingen geweest, en veel retailers worstelen om te overleven. Het is echter belangrijk om te beseffen dat niet alle winkels op hetzelfde zinkende schip zitten.

Detailhandelsbedrijven met een op kortingen gericht bedrijfsmodel (discounters) of met een ervaringsgerichte component, doen het redelijk goed. Tanger, gericht op outlet-shopping, past in beide categorieën.

Bovendien heeft het bedrijf geïnvesteerd in technologie en marketing, bijvoorbeeld in een mobiele app die klanten kunnen gebruiken om deals te vinden, en door nieuwe ervaringen te creëren, zoals evenementen in hun panden.

Ondanks de algemene tegenwind in de detailhandel presteren de panden van Tanger goed. Na een aantal jaren van terugval hadden de huurders van Tanger per vierkante meter meer verkoopvolume in 2018 dan het jaar daarvoor. De bezettingsgraad blijft hoog met 97% en is in 25 jaar niet gedaald tot minder dan 95%, ongeacht hoe de economie ervoor stond.

3. Adobe Systems

Adobe is vooral bekend van zijn creatieve software. Photoshop, Premiere, Illustrator en Acrobat zijn allemaal standaardproducten die al decennialang dominant zijn. Omdat steeds meer inhoud online wordt vertoond, hebben al deze producten een mooie toekomst voor de boeg. Maar Adobe biedt meer dan alleen creatieve producten. Het bedrijf is ook op weg een serieuze speler te worden in de markt voor bedrijfssoftware.

Adobe heeft onlangs twee bekende bedrijven in e-commerce (Magento) en b2b (Marketo) gekocht in een poging om zijn aanwezigheid in die markten uit te breiden. Door deze overnames heeft Adobe producten als Marketing Cloud, Analytics Cloud en Advertising Cloud kunnen uitrollen waarmee klanten hun marketing- en advertentie-uitgaven effectiever kunnen beheren.

Deze tweeledige groeibenadering werkt uitstekend. Vorig kwartaal namen de creatieve en digitale media-inkomsten toe met respectievelijk 22% en 34%. De combinatie zorgde voor een geconsolideerde omzetgroei van 25%. Het beste van alles is dat 91% van de omzet van Adobe nu terugkerend is.

Wall Street is van mening dat de groei met dubbele cijfers blijft aanhouden. Volgens de huidige schattingen zal de winst van Adobe in de komende vijf jaar met meer dan 22% toenemen, dankzij de combinatie van een sterke omzetgroei, aandelenterugkoopacties en operationele hefboomwerking.

Beleggers hoeven niettemin geen krankzinnige prijs te betalen om een graantje mee te pikken, al is het aandeel niet goedkoop. Momenteel wordt het verhandeld voor minder dan 29 keer de winstverwachting van volgend jaar.

4. Whirlpool Corp

Witgoedfabrikant Whirlpool doet het verrassend goed. Ondanks stijging van de kosten als gevolg van grondstofprijzen en tarieven, ongunstige wisselkoerseffecten en de zwakke vraag in de Noord-Amerikaanse markt, vergrootte Whirlpool zijn marges en maakte het bedrijf meer winst in het eerste kwartaal. Whirlpool blijft bij zijn verwachting van een aangepaste winst per aandeel van 14 à 15 dollar voor dit jaar.

Terwijl de bredere aandelenmarkt terug is op het hoogste punt ooit, zijn de Whirlpool-aandelen dat niet. De aandelen van Whirlpool zijn met ongeveer 35% gedaald ten opzichte van hun meerjarige hoogtepunt en worden momenteel verhandeld tegen iets minder dan 140 dollar. Dat is minder dan 10 keer de winstvoorspelling van het bedrijf, een flinke korting ten opzichte van de totale markt. Bovendien hebben de aandelen een dividendrendement van ongeveer 3,5%.

Belangrijk om te onthouden is dat Whirlpool in een cyclische industrie opereert. Het bedrijf is afhankelijk van een sterke woningmarkt en vraag naar woningrenovaties. Als de huizenmarkt hapert, kunnen de inkomsten van Whirlpool een klap krijgen, en ook handelstarieven die verder gaan dan wat al is aangekondigd kunnen roet in het eten gooien.

5. PayPal

PayPal kwam met sterke resultaten over het eerste kwartaal, waarbij de winst van het betalingsbedrijf van 0,78 dollar per aandeel de verwachtingen van analisten overtrof, en de omzet met 12% toenam. In het eerste kwartaal steeg het aantal accounts met 9,3 miljoen en het totale betalingsvolume - het bedrag verwerkt via het platform - steeg met 22% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar naar 161 miljard dollar.

De fenomenale groei van het bedrijf heeft de interesse van beleggers in PayPal gewekt, en de koers is in de afgelopen drie jaar met 178% gestegen. De S&P 500-index moest het met een koerswinst van 48% doen in die tijd.

Maar het is niet alleen de sterke winst- en omzetgroei van het bedrijf waar beleggers van onder de indruk zijn. De overstap van consumenten naar transacties zonder contant geld en betalingen van persoon tot persoon is nog in de beginfase. Om deze groeiende markt aan te boren, heeft PayPal peer-to-peerbedrijf Venmo in 2014 teruggekocht als onderdeel van de aankoop van Braintree, en dat is sindsdien flink gegroeid.

In het eerste kwartaal vertegenwoordigde Venmo 13% van het totale betalingsvolume van PayPal, een stijging van 4% ten opzichte van drie jaar geleden. De app heeft een jaarlijks opbrengstrendement van 300 miljoen dollar en Venmo heeft nu 40 miljoen actieve accounts.

De totale peer-to-peer-geldoverdracht zal dit jaar naar verwachting 111 miljard dollar bedragen en in 2023 naar bijna 200 miljard dollar stijgen. Met zijn vroege voorsprong op deze markt profiteert PayPal al van de overgang naar digitale betalingen en naarmate de markt groeit is het bedrijf perfect gepositioneerd om te profiteren.

Natuurlijk zijn er goedkopere aandelen beschikbaar, aangezien de aandelen van PayPal nu ongeveer tegen 32 keer de verwachte winst van het bedrijf verhandeld worden. Maar voor een bedrijf dat al op alle volle toeren draait met zijn kern(betalings)activiteiten en dat net begint met het aanboren van de zich snel uitbreidende peer-to-peermarkt, lijkt er nog veel meer ruimte te zijn om te profiteren.

Lees ook: Mei wordt topmaand voor ING, KPN en Heineken

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group