'Aandelen Europa kunnen positief verrassen' | Beursduivel.be

'Aandelen Europa kunnen positief verrassen'

Door Belegger.nl op 7 mei 2019 om 10:25 | Views: 4.472

'Aandelen Europa kunnen positief verrassen'

Aandelen uit Europa kunnen de komende maanden positief verrassen. Dat denkt althans UBS Asset Management.

Europese aandelen hebben ondermaats gepresteerd dankzij de teleurstellende wereldwijde groei, politieke tegenwind en een aantal afwijkende factoren.

Toch kunnen aandelen uit Europa wel eens beter gaan presteren dan verwacht nu de mondiale groei weer opkrabbelt en politieke problemen in de eurozone beheersbaar lijken, schrijft UBS AM in een note.  

Minder rendement

Aandelen uit Europa hebben het afgelopen decennium flink minder rendement behaald dan aandelen in de VS. Dit ligt volgens de vermogensbeheerder aan een zwakkere winst en groei, politieke onzekerheid en de wereldwijde vraag naar groeiaandelen in plaats van waardeaandelen. 

Ook in de afgelopen twaalf maanden was hetzelfde beeld te zien. De sterk van de handel afhankelijke economie van Europa leed namelijk onder de wereldwijd afgenomen vraag.

Daarbij werd Europa geplaagd door gebeurtenissen zoals de uitslag van de Italiaanse verkiezingen, nieuwe emissie-eisen in Duitsland, de recordlage waterstanden in de Rijn, de politieke onrust in Frankrijk en de onrust rondom de Brexit. 

Pessimisme overheerst

Genoeg factoren dus die ervoor zorgden dat Europese aandelen en valuta slecht presteerden. En ondanks dat de tegenwind af lijkt te nemen, overheerst het pessimisme nog steeds. "Dit ondanks dat we een ommekeer zien in de Chinese economie die de export een boost geeft, de lokale vraag robuust is en nog extra wordt gevoed door stimuleringsmaatregelen."

Hoewel het politieke gehakkel in Europa misschien nog altijd vervelend is, is het in de ogen van UBS AM wel beheersbaar. "Bovendien zijn de waarderingen zowel relatief als historisch zeer aantrekkelijk, wat weleens voor positieve verrassingen in de eurozone kan zorgen."

Lees ook: Sell in May, goed idee?

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group