TA: Deze biotechaandelen kunnen verrassen

Door Wouter Slot op 17 mei 2019 15:35 | Views: 11.329

TA: Deze biotechaandelen kunnen verrassen

De Belgische beurs staat bekend om haar grote aantal noteringen van biotechbedrijven. Hoewel deze sector zeer interessante kansen kan bieden, moeten beleggers ook rekening houden met hoge risico's.

Beleggen in biotech is, vanwege de hoge volatiliteit, over het algemeen alleen weggelegd voor de meer speculatief ingestelde belegger.

De waarde van een biotechbedrijf is vaak lastig vast te stellen. Het koersverloop van een biotechaandeel wordt voor een groot deel bepaald door berichtgeving over de uitkomsten van verschillende testen.

TA komt van pas

Hoewel de het koersverloop van biotechaandelen vaak grote sprongen laat zien, kan er met behulp van technische analyse wel degelijk een oordeel over deze aandelen gegeven worden.

Ik bespreek hieronder de technische plaatjes van 5 bekende biotechbedrijven en beoordeel of en wanneer deze aandelen koopwaardig zijn.

Biocartis

Biocartis heeft de afgelopen maanden een volatiel koersverloop laten zien. Het aandeel beweegt na het verlaten van de dalende trend al sinds begin dit jaar per saldo zijwaarts binnen een forse bandbreedte.

Om verder te verbeteren, is een doorbraak door weerstand 12,52 euro noodzakelijk. Dan wordt de neutrale bandbreedte opwaarts verlaten en kan een stijgende fase worden ingezet richting hogere koersniveaus.

Volgende koersdoel ligt dan rond 15 euro, de top van begin 2018.

Galapagos

Het Belgisch-Nederlands biotechbedrijf Galapagos heeft recent een nieuwe hogere koerstop weten te vormen. De oude stijgende trend heeft hiermee een nieuwe impuls gekregen.

Momenteel maakt het aandeel even pas op de plaats, maar als Galapagos de hogere koersbodem die wordt gevormd, weet te bevestigen, dan kan de opmars worden voortgezet richting berekend koersdoel 135,00 euro.

Het technische beeld blijft positief zolang de koers boven de voorliggende koerstoppen weet te noteren.

Mithra Pharmaceuticals

Mithra Pharmaceuticals heeft begin dit jaar de correctieve fase opwaarts afgebroken. Hiermee is de lucht al wat opgeklaard. Wanneer het aandeel ook een hogere koersbodem weet te vormen en boven de recente toppen rond 29,45 euro weet te breken, kan het herstel verder worden vormgegeven.

Volgende koersdoel ligt dan op de toppen van medio 2018 rond 37 euro. De steun rond 24,80 euro dient wel stand te houden om het gematigd positieve beeld intact te laten.

UCB

UCB heeft de afgelopen tijd forse koersuitslagen laten zien zonder duidelijke richting. Per saldo beweegt het aandeel binnen een ruime, licht dalende, bandbreedte. De onderkant van deze bandbreedte is recent weer getest, waarmee de kans op een herstel weer lijkt toe te nemen.

Als UCB daadwerkelijk wat weet op te veren vanaf de onderkant van de bandbreedte geeft dit speculanten de kans om in te spelen op een groter herstel. Voor defensieve beleggers overtuigt het technische plaatje nog niet genoeg en is een positie aan de zijlijn het meest verstandig.

Oxurion

Oxurion is de afgelopen maanden niet veel opgeschoten. Hoewel het de sterke dalende fase achter zich wist te laten, is van een overtuigend herstel nog geen sprake.

Sinds begin dit jaar beweegt het aandeel zijwaarts en worden de bewegingen steeds kleiner. Dit wijst erop dat er een grotere koersbeweging lijkt aan te komen. Het technische beeld klaart pas verder op wanneer weerstand 4,28 euro wordt gebroken. Dan zou ook een kleine positie in het aandeel weer kunnen worden overwogen.

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams Groep en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group