Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Slim geld koopt deze aandelen

Slim geld koopt deze aandelen

Het kan handig zijn voor beleggers om bij te houden welke aandelen de slimste mensen op Wall Street hebben gekocht en verkocht. The Motley Fool neemt in dat kader drie aandelen onder de loep die gekocht worden door een aantal van de slimste beleggers.

De beleggingssite waarschuwt daarbij wel voor een fout die veel beleggers maken: blindelings de portefeuilles van deze grote beleggers volgen - zonder te beseffen dat niet elk aandeel past bij hun individuele doelen en risicoperceptie.

Dit zijn de drie aandelen:

1. GW Pharmaceuticals

GW Pharmaceuticals heeft de afgelopen jaren talloze robuuste investeerders en beheerders van topfondsen aangetrokken. En deze biotechnoloog kan ook een geweldige keuze zijn voor kleinere beleggers.

GW is het eerste bedrijf dat vorig jaar een medicijn op basis van cannabis op de markt bracht in de VS. De toezichthouder FDA gaf medio 2018 groen licht voor Epidiolex als behandeling voor twee vormen van jeugdepilepsie die bekend staan als het syndroom van Dravet en het syndroom van Lennox-Gastaut.

Sinds de lancering heeft GW snel weten te regelen dat het medicijn vergoed wordt door een aantal van de beste verzekeraars in de Verenigde Staten. Deze brede dekking heeft geholpen om de verkoopverwachtingen van Epidiolex te overtreffen.

Dan zijn er nog de uitstekende vooruitzichten. GW heeft onlangs de resultaten bekendgemaakt van onderzoek naar het gebruik van Epidiolex bij patiënten die lijden aan epileptische aanvallen die veroorzaakt worden door een genetische aandoening genaamd tubereuze sclerose (TSC). En het commerciële potentieel van inzet bij TSC is veel groter dan dat bij het syndroom van Dravet en het syndroom van Lennox-Gastaut samen.

Deze resultaten geven Epidiolex uitzicht op een jaarlijkse omzet van meer dan 2 miljard dollar. Het aandeel GW heeft op zijn beurt veel meer ruimte om verder te klimmen. Dit punt wordt onderstreept door dat het feit dat het aandeel wordt verhandeld tegen minder dan drie keer deze piekverkoopprognose. Dat is een absoluut koopje voor een biotechaandeel, vooral voor een bedrijf met een goed gedifferentieerd product op de markt.

2. Mastercard

Mastercard is al heel lang favoriet bij beurslegendes. Legendarische investeerders als Warren Buffett en Joel Greenblatt bezitten aandelen van de creditcardmaatschappij. Zo heeft Buffetts Berkshire Hathaway al bijna acht jaar aandelen Mastercard. Ook hebben 25 hedgefondsen in het laatste kwartaal van 2018 Mastercard-aandelen aan hun portefeuilles toegevoegd.

Verschillende factoren maken van Mastercard een geliefd bedrijf. Denk aan het samen met Visa opereren in een bijna duopolie in de wereldwijde betalingsverwerkende industrie, een bedrijfsmodel met weinig activa, operationele marges van meer dan 50% en een gestage groei van inkomsten en kasstromen door de jaren heen.

Er ligt een wereldwijde trend ten grondslag aan Mastercards groei: de overstap van contant geld naar geldloze betalingswijzen als creditcards, betaalpassen en betalen met mobiele telefoons. Als banken een kaart met een Mastercard-logo uitgeven, verwerkt het bedrijf alle transacties die met de kaart zijn gedaan en ontvangt het hiervoor een vergoeding.

In het meest recente kwartaal behaalde Mastercard een omzetgroei van 13% en sloot het bedrijf een aantal deals, waaronder met Apple en T-Mobile. Het kwartaal weerspiegelde de agressieve uitbreiding naar enkele van de snelstgroeiende regio's ter wereld om nieuwe markten met een hoog potentieel te exploiteren.

Het bedrijf investeert ook in verschillende producten en diensten die de groei verder moeten aanvullen. Beleggers die gedurende lange tijd Mastercard in hun portefeuille hebben aangehouden hebben veel geld verdiend, en de aandelen zullen waarschijnlijk nog jarenlang een plekje in de portfolio's van de slimste beleggers hebben.

3. Disney

De interesse in Disney steeg dit jaar, nadat een aantal grote namen in de beleggingswereld in het eerste kwartaal van 2019 aandelen kocht van de entertainmentgigant. Hoewel het aandeel sindsdien al ongeveer 20% in waarde is gestegen, is het nog altijd een gokje waard voor kleinere beleggers, denkt The Motley Fool.

We gaan richting de zomermaanden. Dit zijn goede maanden voor de themaparken van Disney en ze nemen het grootste deel van de inkomsten voor hun rekening. Het segment parken, ervaringen en producten zag de omzet met 5% stijgen in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar, omdat de meeste onderdelen goed presteerden. En Pasen viel pas in het fiscaal derde kwartaal, dus ook daar worden gunstige resultaten verwacht.

Hoewel de media-afdeling over die periode een vlakke omzet vertoonde, zijn de verwachtingen voor het segment - dat bijna net zo groot is als de themaparken - voor later dit jaar beter: in november wordt het nieuwe streaming-videokanaal Disney + gelanceerd, en de Stars Wars-film The Rise of Skywalker komt uit in december. Deze divisie profiteert ook van de filmhit Avengers: Endgame.

De aandelenkoers van Disney is ongeveer 5% onder de recente hoogtepunten gezakt en wordt verhandeld tegen ongeveer 20 keer de behaalde en geschatte winst. Het heeft dan ook een redelijke waardering voor een bedrijf dat nog steeds zo veel potentieel heeft, concludeert The Motley Fool.

Lees ook: 7 dividendaandelen voor de lange termijn

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht