Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Buy on the dip: Aegon

Buy on the dip: Aegon

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: het is hollen of stilstaan. Trump lijkt zijn kruit te hebben verschoten richting China en er bestaat een gevaar dat we moeten wachten op de volgende G20 meeting op 28 en 29 juni in Osaka. Want dan pas lijkt het er op dat beide partijen elkaar weer treffen en dit zou een afwachtende houding op de financiële markten kunnen gaan geven. 

De geopolitieke spanningen domineren momenteel het beeld en dat is negatief. We moeten het nu hebben van uitlatingen van regeringsfunctionarissen en wellicht van de tweets van Trump om te kunnen inschatten hoe de stemming nu is in de onderhandelingen.

Bedrijfsresultaten goed

De bedrijfsresultaten vallen zeker niet tegen en dat is hoopvol voor de toekomst. We zien dat de rente laag blijft en er is dus weinig alternatief voor partijen om een mooi rendement te maken. 

Cryptovaluta

Wat we wel zien is dat de cryptomunten weer kunnen rekenen op meer interesse. Eén van de grootste assetmanagers, Fidelity, wil institutionele klanten gaan ontzorgen met het beheer en aanbieden van cryptovaluta. 

Men richt zich nu even op bitcoin en later op ethereum, en juist deze twee zijn de afgelopen maand enorm gestegen. Het lijkt er dus op dat de grote partijen op Wall Street zich voor een deel aan het richten zijn op crypto’s en daar liggen dan ook kansen. 

Aan de andere kant, ook in aandelen kunt u nog steeds, als u de juiste keuze maakt, prachtige rendementen maken.

AEX

Het technische plaatje van de AEX is verzwakt nu de index onder 558 punten staat. We hebben steun op 553, 548, 543 en 530. Weerstand is er op 558, 563, 568 en 573. De trend is nog steeds omhoog zolang we maar boven de stoploss blijven die u ingetekend ziet op de daggrafiek. 

Op de andere grafieken, zoals de maand en week, blijft het technische plaatje gewoon prima in orde en blijft ons koersdoel 609. De euro/dollar verzwakt iets door de spierballentaal van Trump en de olieprijs blijft redelijk rustig bewegen en mag verder omhoog nu de OPEC de olieproductie aan banden blijft houden.

Aegon

De financiële waarden hebben het de afgelopen jaren zwaar. Recent hebben wij ING opgepikt, dat momenteel rond de 10 euro staat. Aegon noteert momenteel rond de 4,25 euro en is wat mij betreft momenteel ook kansrijk voor de toekomst. 

Het aandeel stond in oktober nog rond de 5,80 euro en zakte eind december terug naar 3,92 euro. Lage rentestanden, onzekerheid over de solvabiliteit hebben de verzekeraar lange tijd parten gespeeld. 

Recent heeft Aegon in Japan haar belang in Sony Life verkocht. Dit levert Aegon ongeveer 130 miljoen op. De markt is ook bang dat een eventuele overname van Vivat behoorlijk zwaar zal zijn voor Aegon. 

Onlangs gaf ING aan dat zij vonden dat Aegon voldoende flexibiliteit laat zien als er economische tegenwind zou komen. ING was echter wel terughoudend als Aegon delen van Vivat zou kopen. Als we de geruchten in de markt mogen geloven, zou Aegon juist met een aantal andere partijen Vivat willen kopen. Dat zou ik toejuichen. 

Koopkans

Als ik technisch naar de grafiek kijk, zie ik steun op 3,90 en weerstand rond 4,80 euro. Ik beschouw de huidige dip als een mooie koopkans en we mogen weer op weg naar de oude toppen van 5,56 euro.

Beijer heeft zakelijk positie in Aegon, Fugro, Unilever, PostNL, VIX, Shell en TomTom. Privé heeft hij longposities in Ahold, Shell, PostNL en Aegon.

John Beijer is onafhankelijk beursanalist en heeft vijfentwintig jaar ervaring met de handel in aandelen, opties, futures en turbo's. In zijn columns combineert John Beijer kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven, zal dit onder aan de column worden vermeld.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht