Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
TA: 5 Amerikaanse aandelen op de kooplijst

TA: 5 Amerikaanse aandelen op de kooplijst

Na de sterke stijging in de eerste paar maanden van dit jaar hebben de aandelenbeurzen wererldwijd de afgelopen weken wat terrein moeten inleveren. Ook in de VS staat de beurzen al een tijdje onder druk en is het positieve sentiment van eerder dit jaar even ver te zoeken.

Toch oogt het lange termijn technische beeld van de Amerikaanse beurzen niet heel dramatisch. Als de correctie van de afgelopen weken op korte termijn wordt afgebroken, zullen veel positieve technische plaatjes nog intact zijn.

Nieuwe kansen voor de lange termijn

De huidige correctie biedt daarom nieuwe kansen voor langetermijnbeleggers. Ik neem alvast een voorschot op een mogelijke nieuwe stijging en bespreek de technische plaatjes van vijf Amerikaanse technologieaandelen die op de kooplijst staan.

Facebook

Socialemediaplatform Facebook heeft dit jaar al een mooie sijting achter de rug. Vanaf begin 2019 is het aandeel hard opgeveerd en wist het de afgelopen maanden weer hogere toppen en bodems te vormen.

De recente correctie vindt plaats binnen de stijgende trend. Als de correctie wordt opgevangen boven de voorliggende koerstoppen zal het positieve technische beeld nogmaals worden bevestigd. Volgende koersdoel wacht dan op de oude top van medio 2018 rond 218,62 dollar.


First Solar

First Solar is een internationale producent van zonnepanelen en weet goed te profiteren van de wereldwijde verduurzaming. Na een zwak 2018 wist het aandeel aan het einde van afgelopen jaar een mooi herstel in te zetten.

Na een flinke stijging is het aandeel de laatste weken wat gaan corrigeren. Deze adempauze vindt plaats boven de stijgende 200-dagenlijn. Zolang de koers hierboven weet te bodemen, blijft het technische beeld positief.

De laatste top vormt nu nog een eerste weerstand, maar een stijging richting uiteindelijk 81,72 dollar sluit ik zeker niet uit.

Yandex

Yandex is een Russisch internetbedrijf met als belangrijkste product een zoekmachine. Het aandeel is genoteerd aan de Nasdaq.

Yandex heeft begin dit jaar de weg omhoog weer gevonden en vormt al enkele maanden weer hogere toppen en bodems. Dit duidt op een positief technisch beeld.

De correctie van de afgelopen weken vindt plaats binnen de stijgende trend en boven het 200-daags gemiddelde. Ik verwacht dat Yandex op korte termijn steun kan vinden en de stijgende trend kan vervolgen.

Volgende koersdoel ligt dan op de oude top van begin 2018 rond 44,49 dollar. Steun op 33,67 dollar dient wel stand te houden om het positieve technische plaatje intact te laten.

Intuit

Intuit ontwikkelt financiële software voor kleinere bedrijven en particulieren. Het aandeel is al jaren erg in trek bij beleggers en weet ook dit jaar weer een outperformance te laten zien.

Begin dit jaar wist het aandeel opwaarts uit te breken boven de laatste koerstop en een nieuw all time high neer te zetten. De huidige correctie vormt een pullback naar deze oude weerstand. Als Intuit boven deze oude top wordt opgevangen, levert dit een nieuw koopsignaal op.

Het aandeel kan de weg omhoog dan vervolgen richting nieuwe all-time highs. Volgende, berekende, koersdoel wacht dan rond 290 dollar.

Twitter

De sociaalnetwerksite Twitter heeft op de beurs een volatiel jaar achter de rug. Het aandeel liet in 2018 forse koersuitslagen zien zonder duidelijke richting. De rust lijkt nu echter te zijn teruggekeerd.

Twitter is recent opwaarts uitgebroken boven de toppen van eind 2018. Hiermee is het neutrale koersverloop opwaarts afgebroken en kan er weer omhoog gekeken worden.

De huidige adempauze is een correctie richting de oude toppen. Zolang de koers daar boven weet te blijven, handhaaf ik mijn positieve visie. Een hogere koersbodem zal de verbeteringen bevestigen en ruimte vrijmaken voor een stijging richting koersdoel 47,79 dollar.

Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.