Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Herstelfase in AMG

Herstelfase in AMG

Regelmatig bereiken ons vragen over AMG. Zo is men benieuwd naar de effecten van het aantal uitstaande shortposities en de inkoop van eigen aandelen door AMG. En zo zijn er uiteraard vele punten die positief of negatief op de koersvorming kunnen uitwerken.

Maar is het charttechnisch al tijd om aankopen te doen, of vertelt de koersontwikkeling dat het aandeel nog lager kan? Een blik op de weekgrafiek. 

Flinke afdaling

In de topjaren vanaf 2009 bleef het aandeel fors achter. Vanaf 2012 kabbelde het wat boven 5 euro, waarna het vanaf 2016 een grote vlucht nam, tot er uiteindelijk ruim 52 op de borden stond halverwege vorig jaar.

Een lagere top op 45+ kondigde een trendbreuk aan, die niet veel later volgde. In een patroon van lagere toppen en lagere bodems zakte de koers verder en recent is er een bodem geplaatst op 21,72. Enig herstel is zichtbaar, maar is het reeds tijd voor aankopen?

Strak navigeren

De daily en weekly SMA dalen, lagere toppen, lagere bodems, swingteller +2 en de RSI onder 50. Op het Dashboard prijkt reeds de Support conditie als teken van herstel. De koers tikte afgelopen week de oude bodemzone aan rond 26, waar opnieuw verkoopdruk zichtbaar werd.

Een flinke spriet aan de bovenkant van de weekcandle is in de maak. Wat nu? Bij zwarte candles worden offensieve shortspelers nog uitgenodigd voor het innemen van (bescheiden) posities. Voor een koopoverweging lijkt het nog wat te vroeg.

Daarvoor zou ik graag eerst een hogere bodem zien als inleiding voor een verdere rebound. De zone rond 26 lijkt daarbij tevens van belang omdat het patroon van lagere toppen, daarboven averij oploopt.

Even afwachten

Voor nu dus eerst maar even afwachten wat de markt de komende week in petto heeft. Shortspelers lijken nu immers nog de overhand te houden. Bij bodemvorming in de zone 23/24 op daggrafiek is het daarnaast nog ruim op tijd om tot koopacties over te gaan.

Klik op de grafiek voor een grotere versie

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht