Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Ahold Delhaize kopen

Ahold Delhaize kopen

De AEX bewoog gisteren tussen hoop en vrees. Wat bedoel ik hiermee: in de ochtend testte de AEX de zeer belangrijke steun op 548 punten en hierna kwam Mario Draghi met zijn toespraak waarin hij aangaf klaar te staan met monetaire maatregelen als de handelsoorlog een grotere impact zal hebben dan voorzien. 

De markten reageerden hierop verheugd en de AEX kon gelijk de 558 weerstand uitnemen en daarmee is het signaal direct weer: kopen! Kortom, op één dag testten we twee cruciale punten in de markt en nu staan we netjes op 560 punten. De komende dagen is het van belang dat de 558 als steun blijft fungeren.

 

Wat ook een boost aan de markten gaf, waren de uitlatingen van Trump die zijn Chinese collega had gesproken. Tijdens de G20 meeting aan het einde van de maand gaan ze weer met elkaar om tafel. Kortom, ook hier geldt dat er weer hoop is op het einde van de handelsoorlog met China. 

Fondsen die hier direct op reageerden waren onder andere ArcelorMittal en Aperam. Ook van belang is de toespraak van Powell, de voorzitter van de Fed, vanavond om 20:15. 

De verwachting is dat op de korte termijn de in de VS eenmaal wordt verlaagd. In zijn toespraak willen wij graag horen dat er uitzicht is op meer renteverlagingen. De verwachting is dat Powell een slag om zijn arm zal houden richting de uitkomst van de G20 meeting. 

Immers, mocht het tot een akkoord komen tussen de VS en China, zal een extra renteverlaging niet nodig zijn. Het is dus van groot belang dat de VS en China nu eindelijk eens tot een akkoord komen.

Ahold Delhaize

In economisch onzekere tijden komen voedingswaarden als defensief aandeel altijd bovendrijven. Ahold Delhaize is één van mijn favorieten omdat deze volop aan het inspelen is op online shopping. 

Tegenwoordig gaat steeds meer online, maar boodschappen doen staat helemaal achteraan in deze cyclus. Kleding, elektronica en telefoons zijn de producten die als eerste online werden aangekocht, maar levensmiddelen hebben een beperkte houdbaarheid. 

Ahold heeft er in mijn ogen zeer goed aan gedaan om Bol.com over te nemen, want zo slaan ze twee vliegen in één klap: ze halen de online ervaring binnen die nodig is, en Bol.com profiteert optimaal van de mensen die online bestellen en nu bij de Ahold-winkels hun spullen kunnen ophalen. 

Tegenwoordig zie ik dagelijks de PostNL- en DHL-busjes door de straten rijden. Je kunt nu een pakket bestellen en dit wordt dezelfde dag nog bezorgd. Groente, fruit en andere levensmiddelen kunnen dus nu online besteld en direct geleverd worden, en dat gaat de omzet een verdere boost geven.

 

Het technische plaatje geeft aan dat Ahold nu steun heeft op 19,83 euro en weerstand op 21,10 euro. Zodra we daar doorheen gaan, kunnen we meteen het gapje naar 22,30 euro opvullen. Hierboven ligt nog een gap naar 23,30 en mijn koersdoel is 24,00 euro. 

Zoals u in de grafiek kunt zien, heeft ons computersysteem rond de huidige 20,70 euro een koopsignaal gegeven en ben ik dus enthousiast over het aandeel Ahold Delhaize.

Beijer heeft zakelijk positie in Aegon, Fugro, Unilever, PostNL, VIX, Shell en TomTom. Privé heeft hij longposities in Ahold, Shell, PostNL en Aegon.

John Beijer is onafhankelijk beursanalist en heeft vijfentwintig jaar ervaring met de handel in aandelen, opties, futures en turbo's. In zijn columns combineert John Beijer kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven, zal dit onder aan de column worden vermeld.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht