De 10 meest (en minst) geliefde Dow-aandelen | Beursduivel.be

De 10 meest (en minst) geliefde Dow-aandelen

Door Belegger.nl op 28 jun 2019 om 15:25 | Views: 6.127

De 10 meest (en minst) geliefde Dow-aandelen

CNBC nam alle bedrijven in de Dow Jones Industrial Avarage eens onder de loep en zocht naar de aandelen met het hoogste percentage koopadviezen. UnitedHealth staat bovenaan, met 25 buy-ratings uit 26 adviezen.

Op nummer 2 staat creditcarddienstverlener Visa, met 36 koopadviezen van de 39 ratings. Daarachter volgt techreus Microsoft (28 uit 31). 

United Health

De koers van UnitedHealth staat dit jaar wat onder druk, omdat de Amerikaanse politiek het Medicare for All-voorstel overweegt, dat een verplichte ziektekostenverzekering voor alle Amerikanen inhoudt. Maar ondanks dat het aandeel niet deelnam aan de Dow-rally in het eerste halfjaar van 2019, zijn analisten optimistisch over de fundamentals van het bedrijf. 

“Wij zijn bullish over de groeiperspectieven van UnitedHealth voor de lange termijn en het vermogen om de industrie te ontwrichten”, zegt Sarah James van PiperJaffray’s. “Ook de kosten worden goed onder controle gehouden. In 2025 wordt gemikt op een duizelingwekkende NPS van 70.”

De NPS, of Net Promoter Score, is een methode om de loyaliteit van de klant te meten. Het is niet het cijfer dat de klant zelf geeft aan een bedrijf, maar een absoluut getal dat kan variëren van -100 tot + 100, waarbij 100 absolute tevredenheid betekent. Momenteel scoort UnitedHealth +40, en over 6 jaar wil het +70 bereiken, wat zeer hoog is.

Visa

Het aandeel Visa is dit jaar niet te stuiten: het staat al zo’n 30% in de plus. Moshe Katri van Wedbush: “Het grote voordeel van Visa is dat het relatief veilig is bij een economische neergang. 50% van de omzet wordt gegenereerd door transactiekosten en diensten die nauwelijks afhankelijk zijn van de economische activiteit.”

De analist zegt dat het bedrijf zich goed aanpast aan de huidige tijd en een significant marktaandeel in de elektronische betalingen naar zich toe weet blijven te trekken. “Visa heeft de wind in de rug door de overgang van het gebruik van cash en cheques naar elektronisch betalen. Dit zorgt voor consistente groei.”

3M minst favoriet

Aan de andere kant zijn daar de bedrijven die de minste koopadviezen hebben. 3M, een belangrijke leverancier van producten voor de industrie, gezondheidszorg en de veiligheidssector, is het minst favoriet onder analisten.

Stephen Tusa van JP Morgan is onderwogen in het aandeel. “Ik zie geen groei en geen bescherming tegen concurrenten. De hoge waardering is in onze ogen onterecht en wordt niet ondersteund door fundamentals.”

Chipaandelen in het verdomhoekje

Ook Intel, IBM en Apple zitten momenteel in het verdomhoekje. Technologieaandelen, vooral chipaandelen, hebben te lijden onder de handelsoorlog met China. 

Lees ook: 4 goud- en zilveraandelen die keihard omhoog kunnen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group