Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Nico Bakker aan kop in Kooplijsten 2019

Nico Bakker aan kop in Kooplijsten 2019

Technisch analist Nico Bakker gaat na de eerste helft van 2019 aan kop bij de Belegger.nl Kooplijsten. Bakker wist in de eerste jaarhelft een rendement van bijna 25% te behalen. Vooral zijn keuze voor IMCD (+45,5%) was een goede zet.

  Naam Rendement H1
   Nico Bakker +24,8%
   John Beijer +22,8%
   Martijn Meijer  +21,0%
   Janneke Willemse +20,0%
   Jos Versteeg  +18,6%
   Peter Paul de Vries +12,5%
   Martine Hafkamp  +10,3%
   Nico Inberg +9,4%
   Cees Smit +1,9%

Bakker koos naast IMCD voor Aegon (+11,1%) en de AEX (+17,7%). Aan het eind van Q1 waren zijn keuzes nog goed voor een rendement van 13% en een vijfde plaats in de Kooplijstjes-competitie. 

Analist Jos Versteeg van InsingerGilissen stond aan het eind van het eerste kwartaal nog op de eerste plaats, met een rendement van 20%. Inmiddels staat hij op de vijfde plaats, met nog steeds een mooi rendement van 18,6%. Vooral zijn keuze voor BESI (+30,5%) doet het tot nu toe heel goed. 

Philips en TomTom goede keuzes

Naast Nico Bakker doet ook John Beijer van Beursfoon (+22,8%) opvallend goede zaken. Met zijn kooplijstje is hij goed voor een tweede plaats. Hij koos eind vorig jaar voor Shell, Philips en TomTom. Shell steeg de eerste zes maanden van dit jaar met ruim 15% en Philips en TomTom stegen allebei ruim 26% in waarde.

Martijn Meijer van Wijs en Van Oostveen maakt met een rendement van 21% de top-3 compleet. Dat is met name te danken aan chipfonds Ams AG, dat een plus van 64,9% realiseerde. 

Alle experts in de plus

Dat het tot nu toe een mooi jaar is voor aandelen, zien we terug in de rendementen van de experts: allemaal staan ze in de plus.

Cees Smit van Today's Groep staat onderaan, met een plus van 1,9%. Zijn kooptips General Electric (+45,1%) en Daimler (+14,4%) doen het goed, maar de turbo short op RELX die hij tipte is inmiddels uitgestopt en goed voor een verlies van bijna 54%, wat zijn rendement dus flink drukt.

Andere opvallende kooptips van experts die ze geen windeieren hebben gelegd zijn Galapagos (+40,8%) op het lijstje van Janneke Willemse, Alibaba (+24,1%) van Peter Paul de Vries en NXP Semiconductors (+34,4%) van Martine Hafkamp.

Overigens mogen de experts hun keuzes tussendoor niet aanpassen, dus bekijk de Kooplijsten met een knipoog.

Hieronder vindt u alle Kooplijsten voor 2019:

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht