TA: Biertje? | Beursduivel.be

TA: Biertje?

Door Wouter Slot op 5 jul 2019 om 08:00 | Views: 4.069

TA: Biertje?

De aandelenbeurzen lopen verder op en lijken zich op te maken voor een belangrijke opwaartse uitbraak. Toch zijn er tussen de verschillende sectoren grote verschillen in performance over de afgelopen maanden. Zo weet de bankensector nog altijd niet te overtuigen, maar is de voedings- en drankensector vorige week al uitgebroken.

Deze sector biedt momenteel dan ook een aantal interessante aandelen waarvan ik hieronder de technische plaatjes bespreek.

AB InBev

Het technisch beeld van de Belgische bierbrouwer AB InBev is recent flink opgeklaard. Het aandeel bewoog de afgelopen maanden in een neutrale bandbreedte zonder duidelijke richting. Met de doorbraak boven de laatste toppen is dit neutrale koersverloop opwaarts afgebroken.

De oude stijgende fase is weer opgepakt en er is ruimte vrijgekomen voor een stijging richting hogere koersniveaus. Volgende koersdoel ligt rond €91,14, de top van medio 2018.


Heineken

De Nederlandse bierbrouwer Heineken laat een technisch sterk plaatje zien. Het aandeel beweegt al tijden in een mooie stijgende trend. Hogere toppen en bodems wijzen op aanhoudende vraag.

De afgelopen maanden was er een consolidatiefase zichtbaar binnen de stijgende trend. Deze adempauze is afgerond met de doorbraak boven de recente koerstoppen. De stijgende fase heeft een nieuwe impuls gekregen en de koers kan verder oplopen richting nieuwe hoogtepunten.

Volgende koersdoel ligt rond 110 euro. Dit is een berekend koersdoel aangezien het aandeel op een all time high noteert.


Pernod Ricard

Pernod Ricard is de Franse producent van gedistilleerde drank en wijn. Het bedrijf is onder andere bekend van de merken Jameson Whiskey, Absolut Wodka en Havana Club rum.

Het aandeel weet de laatste maanden wel hogere koersbodems te vormen, maar echt overtuigend oogt het nog niet. Pernod Ricard is enkele keren afgeketst op de weerstand rond 165 euro en dit lijkt dan ook een belangrijk weerstandsniveau.

Pas wanneer deze weerstand overtuigend wordt gebroken, zal de stijgende fase een nieuwe impuls krijgen richting hogere koersniveaus. Het volgende richtpunt ligt dan rond 180 euro.


Danone

Het Franse voedingsconcern Danone laat sinds begin dit jaar een mooie stijgende trend zien. Hogere toppen en bodems wijzen op aanhoudende vraag. Na een korte consolidatiefase in mei is het aandeel recent weer opwaarts uitgebroken.

De stijgende fase heeft hierdoor een nieuwe impuls gekregen en kan worden voortgezet richting nieuwe berekende koersdoelen. Het eerste richtpunt wacht rond €80,00, maar ook hogere koersniveaus zijn niet uit te sluiten.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams Groep en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group