Goud gaat weer blinken | Beursduivel.be

Goud gaat weer blinken

Door John Beijer op 17 jul 2019 om 12:40 | Views: 8.009

Goud gaat weer blinken

Het cijferseizoen zorgt voor de nodige beweging op de financiële markten. Wat voor ons als beleggers positief zal uitpakken is dat de verwachtingen laag zijn. Hierdoor is de kans op meevallende cijfers erg groot. 

Toch zagen we de afgelopen weken de nodige omzet- en winstwaarschuwingen voorbij komen. Onder andere van Daimler, BASF en ook hier in Nederland van BAM. 

Fugro

Afgelopen week zagen we daarnaast Fugro fors onderuit gaan door een omzetwaarschuwing van een branchegenoot en een neerwaarts bijgesteld koersdoel door ABN Amro. 

Bij Fugro is er nog een ander probleem, namelijk dat er een converteerbare obligatie binnenkort afloopt en terugbetaald zal moeten worden. Beleggers zijn nu natuurlijk bang dat er een aandelenemissie zal gaan plaatsvinden. Dit verwachten wij niet en we denken dat Fugro op de huidige niveaus zeker koopwaardig is. We hanteren een koersdoel van 11 euro.

Goud

De afgelopen jaren zat de goudprijs in een zijwaartse trend. Recent is, mede door ontwikkelingen op rentegebied, goud uitgebroken. Het edelmetaal is boven de 1380 dollar gekomen en heeft nu de meerjarige toppen van 2014 tot en met 2018 doorbroken. 

Hierdoor is er nu ruimte naar 1660 dollar. Veel zal uiteraard ook afhangen van de geopolitieke spanningen tussen de VS, China en de rest van de wereld. Iedere test naar beneden, richting de 1380 dollar, is een mooi instapmoment. Inspelen op de bewegingen op de goudprijs doe ik met een turbo long of short met een hefboom van maximaal 5.

AEX

De afgelopen week zien we de AEX bewegen tussen globaal 568 als steun en 573 als weerstand. Vanmorgen probeert de AEX door deze weerstand heen te komen en hierboven is er dan ruimte naar de 575 en 578. 

 

Als u kijkt naar de daggrafiek, ziet u dat ons computergestuurde handelsmodel een verkoopsignaal heeft gegeven deze week en dus een daling verwacht. Wat opvalt is dat we de afgelopen maanden meerdere keren deze weerstandszone hebben getest, tussen 573 en 578, en we steeds een forse terugval voorbij zagen komen. 

Ik verwacht nu echter een milde terugval om het gapje in de grafiek verder te vullen. Rond 563 wil ik weer instappen voor een verwachte stijging naar AEX 609.

Beijer heeft zakelijk posities in ING, Fugro en Ahold. Privé heeft hij longposities in Shell, Ahold en PostNL.

John Beijer is directeur van TurboTrends en heeft vijfentwintig jaar ervaring met de handel in aandelen, opties, futures en turbo's. TurboTrends geeft handelssignalen voor een breed scala aan beleggers, van daghandel tot langere termijn. De handelssignalen van TurboTrends worden gegenereerd door een exclusief computersysteem dat door veel professionele beleggers in de VS wordt gebruikt. In zijn columns combineert John Beijer deze kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De columns zijn dus niet per definitie gelijk aan de signalen van het Turbotrends-systeem. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven zal dit onder aan de column worden vermeld..

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.