'Tijd voor de achterblijvers' | Beursduivel.be

'Tijd voor de achterblijvers'

Door Belegger.nl op 19 jul 2019 om 08:30 | Views: 6.344

'Tijd voor de achterblijvers'

Nu de Amerikaanse aandelenmarkten op nieuwe recordniveaus staan, gaan steeds meer beleggers op zoek naar de achterblijvers in de hoop dat deze aandelen een inhaalslag zullen maken.

Volgens topanalist Marko Kolanovic van JPMorgan is in deze marktomgeving van nieuwe recordstanden een grote nieuwe kans ontstaan als gevolg van de 'grootste divergentie ooit' tussen zogenoemde waardeaandelen en defensieve aandelen.

Dat meldt CNBC. Kolanovic legde zijn nieuwste ideeën uit in een rapport aan klanten, waarin hij verder stelde dat de S&P 500-index het komende jaar naar 3.200 punten zal stijgen.

Dat zou een opmars van ongeveer 6% betekenen ten opzichte van het huidige niveau, wat volgens de analist een vrij laag rendement is, gezien het feit dat de S&P 500 in 6 maanden tijd meer dan 20% heeft opgeleverd.

Inhaaleffect

"We denken echter dat de ongekende verschillen tussen de diverse marktsegmenten een unieke kans bieden om een positie in te nemen voor convergentie", verklaarde Kolanovic. Convergentie betekent dat twee grootheden naar elkaar toe bewegen. Het wijst op een inhaaleffect.

De analist wijst op een recordverschil tussen waarde-/cyclische aandelen aan de ene kant, en defensieve aandelen met lage volatiliteit aan de andere kant. "Het verschil is nu enorm, zelfs vergeleken met de waarderingen van de internetbubbel van de late jaren '90."

Waardeaandelen

Een waardeaandeel is een aandeel waarvan de koers op de beurs lager is dan de fundamentele en intrinsieke waarde van het aandeel. Waardeaandelen worden gekenmerkt door een relatief lage koers-winstverhouding en een hoog dividendrendement.

Defensieve aandelen zijn aandelen die in verhouding minder gevoelig zijn voor ontwikkelingen in de economie. Het zijn aandelen met een lage volatiliteit.

Achterblijvers

Kolanovic verwacht significante koerswinst voor alle achterblijvers, zoals de kleinere bedrijven (small caps), olie- en gasbedrijven, materialenbedrijven en meer in het algemeen aandelen met lage koers-winstverhoudingen en lage koers-boekwaardeverhoudingen.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.