Sentimentverbetering bij Bekaert

Door Nico Bakker op 19 juli 2019 12:00 | Views: 5.291

Sentimentverbetering bij Bekaert

Als u bij ons een blik in de keuken zou werpen, dan ziet u een aantal lijsten hangen boven ons TA-fornuis net naast het koffiezetapparaat. Dagelijks bekijken we deze lijsten met alle Dashboard rangen en standen om vast te stellen of een aantrekkelijke Setup bereid kan worden.

Sinds kort volgen we ook een selectie met Belgische aandelen waarvan we zo nu en dan een fonds uitgebreid zullen toelichten. We trappen af met staaldraadspecialist Bekaert, waarbij het sentiment de laatste maanden verbetert. 

Grote koersswings

Indien we uitzoomen op de weekgrafiek van Bekaert, dan wordt al snel duidelijk dat het aandeel aan volatiliteit geen gebrek heeft. Grote koersswings zijn immers zichtbaar.

Ruim twee jaar geleden topte het aandeel op krap 46 waarna een sterke afdaling van start ging. Een patroon van lagere toppen en bodems bracht de koers naar krap 17 waar eind vorig jaar een bodem werd geplaatst.

Sindsdien ging het beter en beleggers keerden terug in het aandeel. Thans is een meer zijwaartse fase zichtbaar tussen circa 20 en krap 25 euro. De dalende SMA lijn is opwaarts doorbroken en spanningsmeter RSI klimt boven de 50 zone. Een teken dat het sentiment verbetert in het aandeel. Wordt het al tijd om (additionele) aankopen te overwegen?

Zomers scenario

De koers hangt de afgelopen weken net onder de weerstand op 24,57 en stevent daarmee af op een campingrally of een zomerdip. Een dip zou charttechnisch niet misstaan waar mogelijk rond de SMA zone een hogere bodem gevormd kan worden als opmaat voor een nieuwe aanval op de weerstand. Een scenario dat meer vorm krijgt als er op korte termijn zwarte candles worden gevormd.

Maar wellicht hoeft het niet zover te komen en weten de bulls de tussenliggende horde reeds spoedig opwaarts te passeren om vervolgens verder te kunnen stijgen richting de Fibonacci zone van de laatste grote downswing.

Alles bij elkaar krijgen offensieve shortspelers dus kansen om binnen het rangespel positie te kiezen bij verkoopdruk onder de weerstand. Bij een opwaartse doorbraak van de weerstand kunnen trendbeleggers koopposities optuigen.

Voor nu dus bezien wat de markt in petto heeft rond het kantelpunt, een dip of een rally. 

Klik op de grafiek voor een grotere versie


Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte. 

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group