AB InBev: Duveltje uit een doosje | Beursduivel.be

AB InBev: Duveltje uit een doosje

Door Belegger.nl op 22 jul 2019 om 14:20 | Views: 4.588

AB InBev: Duveltje uit een doosje

De beursgang van de Aziatische activiteiten van AB InBev was amper afgeblazen of daar was alweer plan B, als een duveltje uit een doosje: de verkoop van de Australische activiteiten. Gebrek aan slagvaardigheid kan het bedrijf in ieder geval niet verweten worden, zegt Martin Crum van de IEX Beleggersdesk.

De Australische activiteiten, te weten Carlton & United Breweries, worden verkocht aan de Japanse bierreus Asahi. Die betaalt er 16 miljard Australische dollars voor, omgerekend zo’n 10 miljard euro. Afgerond moet Asahi 15x de Ebitda neertellen voor Carlton, wat volgens de analist niet mis is.

Overigens zijn de plannen om de Aziatische tak af te splitsen nog niet van tafel. AB InBev ziet de afsplitsing graag doorgaan, maar dan tegen een ‘correcte waardering’. 

Schuldenberg verkleinen

De opbrengst van Carlton zal benut worden om de schuldenberg van 100 miljard dollar sneller te verkleinen. 

Crum: “Wij hebben de zorgen van de markt over de forse schuldgraad van AB InBev nooit gedeeld, omdat het prima uit de cashflow te behappen is. Dan neemt niet weg dat deze stap wel degelijk toe te juichen is.”

Interessante waardering

Het betekent namelijk dat beleggers weer kunnen focussen op de waardering, schrijft de analist. “Die is 15% lager dan concurrent Heineken, terwijl een premie gerechtvaardigd zou zijn, gezien de hoge marges en de sterke marktpositie. Wij blijven fan.”

Zie ook: 'AB InBev komt met sterke kwartaalcijfers'

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group