10 technologieaandelen om te kopen voor 2025

Door Belegger.nl op 26 juli 2019 08:35 | Views: 26.725

10 technologieaandelen om te kopen voor 2025

De technologiesector heeft vorig jaar behoorlijk zware tijden doorstaan. Zelfs Alphabet en Facebook hadden het moeilijk. Maar als we deze problemen even opzij zetten en ons richten op de vooruitzichten voor de langere termijn, ontstaat een ander beeld.

Vooruitkijkend naar 2025 zien sommige van deze grote technologieaandelen er erg aantrekkelijk uit, vooral tegen de huidige prijsniveaus. Om te bepalen welke tech-aandelen over zeven jaar voorop zullen gaan, heeft Yahoo! Finance het rapport Imagine 2025 van RBC Capital gebruikt om tien tech-aandelen te selecteren die het op lange termijn naar verwachting uitstekend zullen blijven doen.

1. Alphabet

Alphabet is niet immuun voor turbulentie op de markt, maar dat betekent niet dat het geen topaandeel is. Volgens TipRanks hanteren de meeste analisten een sterk koopadvies voor het aandeel met een gemiddeld koersdoel van 1.346 dollar.

"Amazon en Alphabet lijken het meest te hebben geïnvesteerd in kunstmatige intelligentie (AI) en ze beschikken over de big data en de rekenkracht om te profiteren van de ontwikkelingen op het gebied van AI en machine learning (ML)", schreef RBC Capital.

En Google heeft meer pijlen op zijn boog. "Google lijkt een goede kandidaat om toonaangevend te worden op het gebied van autonome voertuiginnovaties, gezien de aanzienlijke investeringen in de autonome voertuigtechnologie van Waymo", aldus RBC Capital. RBC gelooft dat zelfrijdende voertuigen een van de belangrijkste toepassingen van kunstmatige intelligentie zullen zijn.

2. Nvidia

Nvidia verlegt de grenzen van de technologie en dit moet zich in de komende jaren uitbetalen. Hoewel het aandeel de afgelopen zes maanden onder druk stond, blijft het langetermijnbeeld zeer aantrekkelijk, waardoor dit een van de beste aandelen is om te kopen en te houden.

Volgens analist Mark Lipacis van Jefferies is Nvidia ondanks het tegenvallende kwartaal een "topspeler op het gebied van conjunctuuronafhankelijke zaken als AI, gaming en zelfrijdende voertuigen".

Hoewel niemand natuurlijk zeker weet wie de race op het gebied van kunstmatige intelligentie gaat winnen, denkt RBC Capital dat Nvidia zijn concurrenten ver vooruit is en aan kracht blijft winnen, voornamelijk vanwege de waarde van zijn zogeheten CUDA-software. CUDA staat voor Compute Unified Device Architecture.

RBC Capital schat dat meer dan een miljoen ingenieurs werken met CUDA en noemt het "het geheime ingrediënt dat ten grondslag ligt aan het hele ecosysteem".

3. Amazon

Webwinkelgigant Amazon zet consequent in op de toekomst, via acquisities, technologie of door het betreden van nieuwe markten. Een interessante ontwikkeling voor het bedrijf is het betreden van het gebied van de robotica.

"Door de voortdurende investeringen in logistieke robots is het bedrijf bijzonder goed gepositioneerd om het voortouw te nemen op het gebied van robotica-innovaties", merkte RBC Capital op.

Het bedrijf gebruikt al ongeveer 100.000 Kiva-robots. En het is steeds waarschijnlijker dat een zeer groot percentage van Amazons distributiemedewerkers tegen 2025 door deze robots zal zijn vervangen. Ook zal Amazon profiteren van de ontwikkelingen op het gebied van spraakherkenning, waardoor het gebruik van zijn apps makkelijker zal worden. Het gemiddelde koersdoel van analisten bedraagt volgens TipRanks 2.215 dollar.

4. Rapid7

Rapid7 benadert cybersecurity op een unieke op data en analyse gebaseerde manier. Analist Matthew Hedberg van RBC Capital ziet Rapid7, vooral na de acquisitie van Komand in 2017, nadrukkelijk als een aantrekkelijk aandeel op het gebied van cybersecurity.

"De behoefte aan goed ontworpen oplossingen voor beveiliging en IT-automatisering is acuut; middelen zijn schaars en omgevingen worden complexer, terwijl de bedreigingen toenemen", verklaarde bestuursvoorzitter Corey Thomas van Rapid7.

5. Splunk

Splunk zet in principe big data om in antwoorden. Het produceert software voor het zoeken, bewaken en analyseren van automatisch gegenereerde data via een soort webinterface. Voor een deel van deze antwoorden zet Splunk machine learning in.

"Binnen ons software-universum zien we Splunk als een waarschijnlijk succes in de categorie big data", schreef RBC Capital. Een groot voordeel van de modellen van Splunk is volgens RBC dat gebruikers ze naadloos kunnen toepassen op realtime machinegegevens.

Bovendien is RBC niet de enige die positief is over Splunk. Analisten hanteren volgens TipRanks door de bank genomen een sterk koopadvies voor het aandeel met een koersdoel van 155 dollar.

6. PayPal

Wat betreft de financiële tech-aandelen zijn analisten op dit moment optimistisch over PayPal. Allereerst vanwege de enorme schaalgrootte. En ten tweede heeft het een onder technologieaandelen uniek tweezijdig model, met zowel consumenten als verkopers als klant, en kan het daarmee de volledige consumentenervaring sturen.

"Dankzij de unieke kenmerken van PayPal kan het bedrijf profiteren van de wereldwijde verschuiving naar digitale handel op de lange termijn", schreef RBC Capital.

Bovendien ziet RBC het bedrijf als een voorvechter van de democratisering van wereldwijde financiële dienstverlening. "We geloven dat de toenemende mogelijkheden van het platform de 2 miljard mensen over de hele wereld die geen toegang hebben tot financiële diensten kunnen bedienen."

7. Apple

Apple blijft ook een favoriet aandeel bij RBC Capital. "We denken de trends op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), virtual reality (VR) en augmented reality (AR) voor de dienstenactiviteiten van het bedrijf een aanzienlijke steun in de rug kunnen zijn." RBC merkt daarbij op dat de nieuwste iPhones zijn uitgerust met de mogelijkheid om patronen te herkennen, voorspellingen te doen en van ervaringen te leren.

Wat nog interessanter is, is dat we in 2025, 18 jaar na de lancering van de iPhone, de eerste echte "iPhone-generatie" kunnen bekijken. Voor mensen die zijn opgegroeid met iOS-apparaten heeft Apple de data van elke app die een persoon ooit heeft geïnstalleerd, en gegevens over allerlei andere zaken zoals geboekte vluchten, aankopen, studieprestaties, gezondheidsstatistieken, familieachtergrond en meer.

Een AI die is getraind met deze gegevens zou volgens RBC een "echte personal assistant" kunnen zijn. Dat opent de mogelijkheid om allerlei nieuwe diensten aan te bieden die we ons nu nog niet kunnen voorstellen, aldus RBC.

8. Synopsys

Synopsys is een van de beste aandelen in de chipssector om nu te kopen, omdat het bedrijf vrijwel zeker voorop gaat lopen in de toekomstige technologische trends. Iemand moet namelijk die AI-chips ontwerpen, en dat is precies wat Synopsys doet.

Synopsys is in wezen een "wapenhandelaar" voor AI en alles wat met chips te maken heeft, schreef RBC Capital. Het maakt niet uit welke nieuwe bedrijven er komen, ze hebben allemaal Synopsys nodig. Terwijl nieuwe en bestaande bedrijven de technologische grenzen blijven verleggen, helpt Synopsys ze om elke chip te ontwerpen die ze nodig hebben.

Het aandeel heeft een sterk koopadvies onder analisten die worden gevolgd door TipRanks. Het gemiddelde koersdoel bedraagt 109 dollar.

9. Micron

Micron is ook een favoriet chipaandeel van RBC Capital. Alle toekomstige trends behelzen volgens RBC datageneratie, en Micron is hiervoor perfect gepositioneerd met zijn DRAM/NAND-geheugenproducten.

"De ongelooflijke hoeveelheid gegevens gegenereerd door AI, AR/VR en zelfrijdende voertuigen zal aanzienlijk meer geheugen vereisen, zowel NAND als DRAM, wat leidt tot een sterke en langdurige wind in de rug voor Micron", schreef RBC Capital.

Ook zou nu een aantrekkelijk instapmoment kunnen zijn. Analist Sidney Ho van Deutsche Bank wijst erop dat het aandeel nu goedkoper lijkt. Hij heeft onlangs zijn koopadvies herhaald met een koersdoel van 60 dollar.

10. Microsoft

Microsoft mag natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. Dit bedrijf voldoet namelijk aan alle criteria voor beste aandelen om voor de toekomst te kopen. Net als Alphabet en Amazon beschikt Microsoft over enorme hoeveelheden rekenkracht, een grote gegevensverzameling en de mogelijkheid om de slimste datawetenschappers ter wereld in te huren.

RBC Capital kiest Microsoft als zijn favoriete AI-bedrijf in de openbarecloudsector. Dit is te danken aan het snelgroeiende Azure-cloudplatform van het bedrijf. "We geloven dat Microsoft zich in een benijdenswaardige positie bevindt ten opzichte van concurrenten, omdat de klanten van het bedrijf ook lokaal gebruik kunnen maken van AI- en ML-mogelijkheden, iets wat Amazo's AWS en Googles GCP niet kunnen leveren", aldus RBC.

Bekijk ook: 5 autofabrikanten om te kopen voor de komende 10 jaar

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront