Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'Facebook kan 30% stijgen tot 260 dollar'

'Facebook kan 30% stijgen tot 260 dollar'

Het aandeel Facebook wil nog niet echt profiteren van de beter dan verwachte kwartaalcijfers van het sociale netwerk, maar de stieren houden hoop.

Analisten van RBC Capital herhaalden hun koopadvies en schroefden het koersdoel met 10 dollar op tot 260 dollar. Om daar te komen, moet het aandeel Facebook met 30% stijgen, meldt TheStreet.

Sterk tweede kwartaal, ondanks problemen

Ondanks juridische problemen kwam Facebook met goede cijfers over het tweede kwartaal. De winst per aandeel van 1,99 dollar lag 12 dollarcent boven de analistenverwachting. De omzet van 16,89 miljard dollar groeide op jaarbasis met 27,7% en overtrof de schattingen met 400 miljoen dollar.

Het aantal dagelijks actieve gebruikers groeide met 8% tot 1,59 miljard, en ook 8% meer mensen ofwel 2,41 miljard waren minstens een keer per maand actief.

Schikking

Facebook liet verder weten een schikking te hebben getroffen met de Amerikaanse kartelwaakhond FTC. Het sociale netwerk betaalt een boete van 5 miljard dollar vanwege meerdere privacyschendingen.

Nu is de FTC een nieuw onderzoek gestart naar mogelijke overtredingen van de mededingingsregels door Facebook. Ook het Amerikaanse ministerie van Justitie is een groot onderzoek gestart naar de marktdominatie van grote technologiebedrijven, waaronder Facebook, Alphabet, Amazon en mogelijk ook Apple.

Beter zicht

Kortom, de situatie is niet perfect, maar beleggers hebben nu wel beter zicht op wat Facebook te wachten staat, en de resultaten laten zien dat het concern goed blijft draaien. Dat roept de vraag op of de aandelen de eerdere toppen kunnen passeren en vanaf daar nog verder kunnen stijgen.

Klik om te vergroten
Het aandeel Facebook tot de dag na de kwartaalcijfers

'Gateway-prijs'

De bovenstaande grafiek laat zien dat het Facebook-aandeel niet boven de 205 dollar is gebleven. Dat is nu de zogeheten "gateway-prijs" naar hogere niveaus. Aan de neerwaartse kant dient het 20-daags voortschrijdend gemiddelde als reddingsboei, en het niveau van 195 dollar biedt ook ondersteuning als de aandelen blijven dalen.

Steun op 195 dollar

Als de koers door de steun op 195 dollar zakt, is het belangrijk om te kijken of het 10-weeks voortschrijdend gemiddelde het aandeel kan opvangen. Dat niveau ligt rond 192,50 dollar, vóór het 50-daags voortschrijdend gemiddelde dat momenteel in de buurt ligt van 188,50 dollar.

Behalve tijdens de koersval in mei, toen ook de rest van de markt onderuitging, was het 50-daags gemiddelde dit jaar tot nu toe een aardig koopmoment.

Klik om te vergroten
Weekgrafiek

205 dollar en 195 dollar belangrijk

In de bovenstaande grafiek op weekbasis is het belang van zowel het niveau van 205 dollar als dat van 195 dollar vrij duidelijk.

Als het Facebook-aandeel het niveau van 205 dollar kan bereiken en het hoogtepunt van vorige week kan overtreffen, opent dat de deur naar een test van de top over de afgelopen 52 weken van 218,62 dollar. Boven dat niveau liggen nieuwe hoogtepunten in het verschiet.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht