8 kansrijke Amerikaanse aandelen om nu te kopen | Beursduivel.be

8 kansrijke Amerikaanse aandelen om nu te kopen

Door Belegger.nl op 6 aug 2019 om 08:30 | Views: 7.482

8 kansrijke Amerikaanse aandelen om nu te kopen

Wall Street is marktleider op het gebied van beursrendement. We zetten acht Amerikaanse aandelen voor u op een rij die volgens Bank of America koopwaardig zijn.

In het afgelopen jaar drukten ongunstige wereldwijde economische groeiverwachtingen en handelsonzekerheden op de aandelenkoersen.

Maar er zijn regionale verschillen. Terwijl de iShares Europe ETF en de iShares MSCI Emerging Markets ETF de afgelopen twaalf maanden met 7% zijn gedaald, zijn de Amerikaanse beurzen grotendeels immuun geweest voor de zwakte.

De S&P 500-index is het afgelopen jaar zelfs met 5,2% gestegen en bereikte onlangs nog nieuwe recordhoogtes.

Omdat de VS de wereldmarktleider zijn op het gebied van beursrendement, zette US News acht Amerikaanse aandelen op een rij die volgens Bank of America nu koopwaardig zijn.

1. Advanced Micro Devices

Chipmaker Advanced Micro Devices (AMD) heeft de afgelopen jaren alle zeilen bijgezet en heeft volgens analist Vivek Arya nu voor het eerst in de geschiedenis een concurrentievoordeel ten opzichte van grote rivaal Intel. De analist stelt dat AMD momenteel sterkere producten en productietechnologie heeft.

AMD kan dit gebruiken om een hoog tweecijferig aandeel van de datacenter-servermarkt, die een omvang heeft van 20 miljard dollar, in handen te krijgen als Intel zijn positie niet verdedigt.

Bank of America heeft een koopadvies voor AMD en een koersdoel van 40 dollar.

2. Burlington Stores

Volgens analist Lorraine Hutchinson zijn meerdere factoren in het voordeel van het aandeel Burlington Stores voor de tweede helft van 2019.

Zo zijn de verwachtingen voor Burlington momenteel extreem laag, wat volgens haar het bedrijf in de gelegenheid stelt om de winstverwachtingen te overtreffen en de vooruitzichten op de korte termijn te verhogen. Bovendien zal het nieuwe management, dat dit najaar het roer overneemt, naar verwachting met een agressieve groeistrategie voor de lange termijn komen.

De analist voorziet een hoge eencijferige jaarlijkse omzetgroei en een marge-uitbreiding van 3% in de komende drie jaar. Bank of America hanteert een koopadvies met een koersdoel van 190 dollar voor het aandeel.

3. Dropbox

Dropbox maakt volgens analist Justin Post de overstap van de zakelijke cloudopslagsector naar de snelgroeiende markt van samenwerkings- en productiviteitsactiviteiten. De onlangs gelanceerde desktop-app van Dropbox integreert de software van Microsoft, GSuite, Slack en Zoom. De update is volgens de analist een duidelijk signaal van de richting van het bedrijf, wat de groeivooruitzichten van Dropbox op de lange termijn aanzienlijk verbetert.

Post stelt dat Dropbox momenteel wordt ondergewaardeerd door de markt. Het aandeel wordt verhandeld tegen een aanzienlijke korting ten opzichte van sectorgenoten op basis van de vrije kasstroom en de bedrijfswaarde. Bank of America geeft het aandeel een koopadvies met een koersdoel van 33 dollar.

4. Fidelity National Information Services

Fidelity National Information Services (FIS) kondigde in maart een grote fusie aan met betalingsverwerker Worldpay en volgens analist Jason Kupferberg zal het gecombineerde bedrijf een sterke speler zijn op de wereldwijde betalingsmarkt.

Kupferberg denkt dat FIS in de komende twee kwartalen zal beginnen met het realiseren van de schaalvoordelen en verwacht dat de deal tegen het einde van 2021 zal bijdragen aan de winst per aandeel.

Het aandeel wordt volgens de analist verhandeld tegen een aanzienlijke korting ten opzichte van sectorgenoten. Bank of America geeft FIS een koopadvies met een koersdoel van 143 dollar.

5. HD Supply Holdings

De winst van industriële distributeur HD Supply Holdings (HDS) groeit volgens analist Andrew Obin in lijn met zijn sectorgenoten, maar het bedrijf heeft hogere marges en een defensievere omzetmix.

Ondanks deze voordelen wordt het aandeel verhandeld tegen een korting ten opzichte van de totale distributeursgroep op basis van de verwachte winst in 2020. De verrassende daling van de omzet uit faciliteitenbeheer die het bedrijf in mei bekendmaakte was volgens de analist een tijdelijk probleem, veroorzaakt door een combinatie van problemen in een nieuw distributiecentrum en slecht weer.

De analist hanteert een koopadvies en een koersdoel van 51 dollar voor HDS.

6. Masco

Slechts een paar kwartalen geleden drukten de stijgende rentetarieven en hogere materiaal- en vrachtkosten op fabrikanten van producten voor de verbetering van bestaande huizen en de bouw van nieuwe huizen, zoals Masco. Volgens analist John Lovallo is deze tegenwind echter afgenomen, waardoor de vraag naar woningbouw in de meeste regio's in de VS is gegroeid.

De angst voor een recessie is de afgelopen kwartalen afgenomen en het Amerikaanse consumentenvertrouwen blijft gezond en sterk. De gemiddelde leeftijd van Amerikaanse huizen is nu bijna 44 jaar en dat is een positieve trend voor Masco. Volgens de analist heeft het aandeel dan ook een aanzienlijk opwaarts potentieel.

Bank of America heeft Masco op kopen staan met een koersdoel van 56 dollar.

7. Northrop Grumman

Analist Ronald Epstein adviseert beleggers om Northrop Grumman te kopen, leverancier van het Amerikaanse leger. Volgens Epstein zijn Northrops solide bedrijfsvoering, gezonde balans, stijgend dividend van 1,5% en betrouwbare aandeleninkoop goede redenen om beter te presteren dan de brede markt.

Niet alleen zijn de activiteiten van Northrop grotendeels geïsoleerd van de handelsoorlog, het bedrijf is volgens de analist ook in een goede positie om te profiteren van de door de handelsstrijd veroorzaakte wens om de beveiliging van het Amerikaanse ministerie van Defensie te verbeteren.

Het koersdoel voor het aandeel bedraagt 355 dollar.

8. Vale

Volgens analist Timna Tanners zijn de ergste pr-risico's van de dambreuk bij het Braziliaanse stadje Brumadinho inmiddels teruggedrongen en zal mijnbouwer Vale binnenkort de dividendbetalingen hervatten die eerder dit jaar werden opgeschort.

De analist taxeert de vrije kasstroom van deze concurrent van ArcelorMittal in 2019 op ongeveer 5,7 miljard dollar, na aftrek van 5 miljard dollar aan kosten gerelateerd aan de ramp in Brumadinho. In 2020 zal de vrije kasstroom naar verwachting toenemen tot 8,4 miljard dollar.

Op de korte termijn stimuleren de ijzerertsprijzen van boven de 100 dollar per ton volgens de analist zowel de winst als de kasstroom van Vale.

Tanners hanteert een koersdoel van 16 dollar voor het bedrijf.

Lees ook: Experts gaan voor 'veilige' aandelen in augustus

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group