3 aandelen voor als markten dalen | Beursduivel.be

3 aandelen voor als markten dalen

Door Belegger.nl op 7 aug 2019 om 08:30 | Views: 12.398

3 aandelen voor als markten dalen

De aandelenmarkten liepen in de afgelopen flinke klappen op door de oplopende handelsspanningen tussen de economische grootmachten Cina en de Verenigde Staten. De aandelenkoersen gingen wereldwijd over een breed front omlaag.

Toch zijn er volgens Michael Binger, president van Gradient Investments, hoeken van de markt die beschutting bieden tegen de storm.

Defensie

"Als u defensief wilt zijn, is het misschien wel zo eenvoudig om gewoon aandelen in een paar defensiebedrijven te kopen", zei Binger tegen CNBC. "Wij bezitten momenteel aandelen van defensiebedrijven Raytheon en Lockheed Martin, die allebei net goede kwartalen hebben gehad, en ze houden doorgaans heel goed stand tijdens marktcorrecties of bij een terugval van de markt. Het zijn hoogwaardige bedrijven en ze worden redelijk gewaardeerd."

Beide aandelen bleven goed liggen tijdens de grote uitverkoop van maandag. Raytheon klom bijna 1% en Lockheed Martin daalde slechts 0,4%. De rest van de markt zakte met 2%.

Zorg

Volgens Binger kunnen beleggers ook terecht bij de zorgsector. "Een naam die we recent hebben toegevoegd is Merck. Dat bedrijf heeft net een fantastisch kwartaal achter de rug, mede dankzij hun nieuwe kankermedicijn Keytruda. Het gaat heel goed. Ik denk zelfs dat ze marktaandeel pakken van hun concurrenten."

Het aandeel Merck zakte maandag 1% en deed het daarmee minder slecht dan de brede markt. Merck heeft dit jaar tot dusver ook beter gepresteerd dan de gezondheidszorgsector in het algemeen, die tot nu toe is achtergebleven bij de brede markt.

Bredere verschuiving naar defensieve sectoren

Mark Newton, technisch analist bij Newton Advisors, ziet een bredere verschuiving in de markt naar defensieve sectoren. "In de afgelopen maand hebben we defensieve sectoren beter zien presteren. Onroerend goed, consumentengoederen en nutsbedrijven zijn de enige sectoren die positieve prestaties hebben geleverd op maandbasis."

Wel staan alle drie de sectoren wat lager. Topsector nutsbedrijven is sinds begin juli met 1% gedaald, terwijl de S&P 500 met 4% is gezakt. "Ik hoop dat die trend van outperformance doorzet in de maanden augustus en september. Dit zijn de sectoren die wat bescherming bieden", verklaarde Newton.

Lees ook: 3 manieren om uw portefeuille te beschermen tegen het handelsconflict

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group