7 koopwaardige AI-aandelen | Beursduivel.be

7 koopwaardige AI-aandelen

Door Belegger.nl op 9 aug 2019 om 17:30 | Views: 12.795

7 koopwaardige AI-aandelen

Of het nu gaat om zelfrijdende auto's, beleggen of onze veiligheid... De ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie gaan razendsnel. InvestorPlace tipt 7 aandelen van bedrijven die hierin hoge ogen gooien.

De discussie rond kunstmatige intelligentie (AI) houdt al geruime tijd de gemoederen bezig. Aan de ene kant wordt vooral gewezen op de gevaren van zelflerende machines, terwijl anderen juist de nadruk leggen op de voordelen.

Een ding is zeker: de technologische ontwikkelingen gaan hard en de sector groeit. In het afgelopen decennium hebben centrale systemen steeds meer gegevens opgeslagen en verwerkt, dankzij de groei van sociale netwerken. InvestorPlace selecteerde zeven AI-aandelen die volgens de Amerikaanse beleggingswebsite koopwaardig zijn.

1. Amazon

De webwinkel van Amazon is een ware AI-krachtpatser. Door te leren waarnaar consumenten op zoek zijn, probeert de site te voorspellen wat ze hierna waarschijnlijk zullen kopen. Hoe beter het is om goederen af te stemmen op de wensen van de klant, hoe harder de verkoopcijfers aantrekken en de omzet stijgt.

Over het tweede kwartaal rapporteerde Amazon een omzetgroei van 19,9% op jaarbasis, tot 63,4 miljard dollar.

Een groot deel van de omzetgroei is te danken aan de cloud-divisie Amazon Web Services (AWS). De omzet van dit odnerdeel steeg met maar liefst 37% op jaarbasis, van 24 miljard dollar naar 33 miljard dollar. Steeds meer organisaties kiezen voor AWS. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 10.000 klanten die AWS gebruiken voor machine learning, waaronder T-Mobile, GE Healthcare en de National Football League (NFL).

De toegenomen acceptatie van machine learning-diensten, zoals Amazon Sage Maker, is te danken aan de introductie van meer dan 200 machine learning-functies en -mogelijkheden, vorig jaar. In het tweede kwartaal was er veel vraag naar de AI-service van Amazon.

2. Alphabet

Dankzij de ontwikkelingen op het gebied van AI kon Alphabet zijn Google Assistent verbeteren. De nieuwe generatie verwerkt aanvragen inmiddels tot tien keer sneller. Gebruikers kunnen nu gemakkelijker multitasken, en "Duplex on the web" automatiseert het invullen van online formulieren. Tijdens de jaarlijkse Google I/O-conferentie introduceerde Google de online versie die toegankelijk is op een smartphone.

Alphabet blijft zijn AI verder ontwikkelen. Zo heeft het bedrijf een techniek uitgevonden waarmee Google AI-modellen kan trainen om producten nog slimmer te maken. Dit gebeurt zonder dat onbewerkte gegevens het apparaat van de gebruiker verlaten.

Alphabet heeft veel geld geïnvesteerd in AI en heeft veel ingenieurs in dienst die op dit terrein zijn opgeleid. "AI is overal in de productlijn doordrongen, zoals bij Gmail, YouTube, Maps, Foto's, Google Cloud enzovoort. Het bedrijf heeft ook een eigen assistent ontwikkeld die verbinding maakt met meer dan 5.000 apparaten in huis", schreef Tom Taulli van InvestorPlace.

Er gaat een zelfversterkend effect van uit. Hoe sneller gebruikers kunnen vinden wat ze zoeken, hoe vaker ze zullen terugkomen. En hoe productiever gebruikers zijn, hoe waardevoller de nieuwe AI-mogelijkheden van Google worden voor het bedrijf en zijn gebruikers.

3. Nvidia

Kunstmatige intelligentie staat centraal in de autobusiness van Nvidia. Maar het datacenter voor de auto-industrie is de eerste fase. Van daaruit kan het systemen trainen en de diepe neurale netwerken bouwen die nodig zijn voor zelfrijdende voertuigen.

Zodra dat is gelukt, kan Nvidia zijn AI-activiteiten uitbreiden naar de gezondheidszorg, de energiesector en de financiële industrie. Nvidia gelooft in feite dat AI bijna elke branche transformeert.

Binnen de automotive-sector verwerken de chips van Nvidia de gegevens die afkomstig zijn van camera's, radars en laserpulsen (LiDAR's). Die gegevens lopen vervolgens door zijn diepe neurale netwerken, waar systemen beslissingen nemen en bepalen wat het voertuig doet.

Nvidia verkoopt zowel de hardware als software en is bezig om manieren te ontwikkelen om veel verschillende soorten sensoren te integreren met zijn hardware en software. Aangezien het een open platform is kunnen andere ontwikkelaars het ook gebruiken, waardoor de acceptatiegraad verbetert.

4. IBM

De koers van het aandeel IBM nadert het hoogste niveau in de afgelopen 52 weken en verdient het volgens InvestorPlace om op deze niveaus te worden verhandeld.

ADP, de Amerikaanse leverancier van software en diensten voor personeelsbeheer, gebruikte een IBM Garage-methode om door AI aangedreven digitale agenten te ontwikkelen. IBM beschrijft IBM Garage als zijn "centrum voor high-impact, klantgerichte innovatie".

IBM bevindt zich nog in de vroege fase van groei door verkoop van AI-oplossingen en hybride cloud-activiteiten. De divisie Global Technology Services (GTS) leverde minder dan 500 miljoen dollar winst op in het tweede kwartaal.

5. Tencent Holdings

Tencent Holdings presenteerde onlangs zijn AI instant vertaalservice. De gemiddelde nauwkeurigheid van spraakherkenning was 95%. De vertaalservice van Tencent werd mogelijk gemaakt door cloud computing, big data en kunstmatige intelligentie.

In de gamingwereld, de primaire activiteit van Tencent, is AI nog niet klaar voor gebruik. Volgens Zhang Zhengyou, directeur van het onderdeel AI Lab & Robotics X van Tencent, bevindt AI zich nog in het stadium van machine learning dat wordt aangedreven door gegevens.

Om AI in games te gebruiken, moet het concern erachter komen hoe AI mensen kan leren kennen en begrijpen. Uiteindelijk zal Tencent uitvogelen hoe AI in videogames kan worden toegepast. Maar voorlopig zal het laboratorium van Tencent zijn aandacht richten op de integratie van AI in de landbouw en de medische dienstverlening.

In het automotive-segment zal Tencent IT-ondersteuning bieden in China voor het ontwikkelingsplatform van zelfrijdende voertuigen van BMW. De Duitse autofabrikant is van plan het Data-Driven Development-platform in China te lanceren. En terwijl het platform gegevens verzamelt en analyseert, is het doel om de veiligheid te verbeteren door middel van simulatie, testen en validatie.

6. Twilio

Cloudcommunicatieplatform Twilio biedt AI-chatbots voor bedrijven die tijdsbesparing en efficiëntie moeten opleveren. In plaats van het afhandelen van basisassistentie, kan het personeel zich beter richten op klantenservice en verkoop. AI-chatbots verbeteren de belevingsniveaus van klanten. Bedrijven die er gebruik van maken, kunnen klantenverzoeken wellicht beter doorsturen naar het juiste personeel.

In het tweede kwartaal introduceerde Twilio nieuwe automatiserings- en e-mailtestfuncties in zijn marketingproduct Twilio SendGrid. Het product vereenvoudigt het werkproces en integreert tools om e-mailcampagnes te vergemakkelijken.

Het aandeel is met een beurskoers van 137,83 dollar niet goedkoop. De koers is met 140% gestegen ten opzichte van het laagste punt in de afgelopen 52 weken. Met een marktkapitalisatie van 18 miljard dollar is Twilio een stuk kleiner dan Nvidia of IBM, met marktwaarden van respectievelijk 99,5 miljard dollar en 134 miljard dollar.

7. Microsoft

Microsoft vergroot via zijn Azure Cognitive Services de toegang tot en het gebruik van infrastructuurhulpmiddelen en diensten op het gebied van AI. Dankzij een ongelooflijk uitgebreide portfolio van AI-tools kunnen ontwikkelaars de belangrijkste 'zintuigen' in hun applicaties integreren. Dit omvat zien, horen, reageren, vertalen en redeneren.

AI, data-analyse en infrastructuuroplossingen zijn allemaal aanjagers van de groei van Microsoft. Het bedrijf streeft ernaar dat zijn AI-activiteiten intelligent menselijk gedrag imiteren.

Microsoft investeert veel in cloud, via AI en GitHub. Het bedrijf introduceerde dit jaar Dynamics 365 AI en AI Builder. AI Builder voegt AI mogelijkheden, zoals objectherkenning, toe aan elke Power-app. Microsoft investeerde ook flink in bedrijfsapplicaties als Dynamics, Power Platform en LinkedIn.

Check ook: 10 technologieaandelen om te kopen voor 2025

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.