TA: Blikschade | Beursduivel.be

TA: Blikschade

Door Wouter Slot op 9 aug 2019 om 14:00 | Views: 2.752

TA: Blikschade

Na de sterke stijging aan het begin van de zomer hebben de aandelenbeurzen wereldwijd de afgelopen weken wat terrein moeten prijsgeven. Veel beurzen zijn teruggezakt onder hun oude koerstoppen waardoor de eerdere uitbraken ongedaan zijn gemaakt.

Bel 20 wacht op nieuwe impulsen

De Belgische beurs is nog altijd één van de minst sterk presterende beurzen. De Bel 20-index wist eerder al geen hogere koerstop boven de april-top te vormen en heeft de afgelopen week een flinke correctie laten zien.

Per saldo laat de Belgische beurs sinds begin dit jaar een meer neutraal koersverloop zien waarbij de toppen en bodems steeds dichter bij elkaar komen te liggen. Deze zogenaamde driehoeksformatie signaleert een afwachtende houding van beleggers. Het is wachten tot de index uit deze formatie weet te breken. De uitbraak zal dan de nieuwe richting aangeven.

 

AEX mist kracht

Het technische plaatje Nederlandse beurs heeft een flinke deuk opgelopen nu de koers is teruggevallen onder de oude koerstoppen. De opwaartse uitbraak is hiermee geneutraliseerd en een diepere correctie lijkt niet uitgesloten.

De opgaande beweging is afgebroken en de steun van de laatste bodem is getest. De steun rond 534 punten kon de koers nu nog opvangen, maar indien dit niveau sneuvelt, mag een grotere koersval worden verwacht.

 

De Franse beurs overtuigt niet meer

De CAC 40 index heeft nogmaals haar hoofd gestoten in de weerstandszone gevormd door meerdere oude toppen. Rond 5.600 punten is de index op nieuwe verkoopdruk gestuit en werd de opmars beëindigd.

De Franse beurs test momenteel de onderkant van de opgaande trend vanaf begin dit jaar en de 200-dagenlijn. Vanaf dit niveau moet de index gaan herstellen om een nieuwe aanval op de weerstand in te kunnen zetten.

Als de correctie echter wat meer vorm krijgt, kan snel de steun rond 5.152 worden opgezocht. Deze steun dient stand te houden om het technisch beeld niet verder te doen verzwakken.

 

DAX heeft de steun getest

Het technisch beeld van de DAX-index is de afgelopen weken wat verzwakt. De Duitse beurs is teruggezakt onder de voorliggende koerstop en heeft de herstelbeweging vanaf begin dit jaar afgebroken.

De steun rond 11.620 punten staat onder druk. Een doorbraak en weekslot onder dit niveau zal ruimte vrijmaken voor een diepere terugval.

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams Groep en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.