TA: Correctie biedt kansen

Door Wouter Slot op 16 augustus 2019 14:20 | Views: 5.829

TA: Correctie biedt kansen

De aandelenbeurzen hebben de afgelopen weken onder druk gestaan. De meeste indices zijn teruggezakt naar belangrijke steunniveaus en lijken nu wat te kunnen herstellen.

Als de verkoopdruk nog wat verder opdroogt, zullen de eerste kansen zich weer aandienen. Hoewel veel technische plaatjes flinke schade hebben opgelopen, zijn er nog zeker aandelen te vinden die een interessant koersverloop bieden.

Ik heb drie Belgische aandelen geselecteerd die de komende weken zouden kunnen profiteren van een herstel op de beurzen. Dit zijn AB InBev, Bpost en Proximus.

AB InBev

Bierbrouwer AB InBev presteert al het gehele jaar sterk. Het aandeel is vanaf begin dit jaar hard opgeveerd en blijft hogere toppen en bodems vormen. Dit duidt op aanhoudende vraag.

De afgelopen weken is het aandeel wat gecorrigeerd binnen de stijgende fase. Rond de voorliggende koerstoppen heeft de koers nu steun gevonden en lijken kopers weer terug te komen. Vanaf het huidige niveau kan AB InBev de stijgende trend hervatten richting koersdoel 95,08 euro.

 

Bpost

BPost wist de afgelopen maanden op adem te komen van de forse correctie die in mei dit jaar plaatsvond. Het aandeel bewoog in juni en juli per saldo zijwaarts onder weerstand 8,65 euro. Vorige week is het aandeel opwaarts uitgebroken en is het technisch beeld flink opgeklaard.

De recente adempauze levert thans een mooie pullback op richting de oude weerstand. De oude toppen dienen nu als steun en kunnen als springplank fungeren voor een stijging richting hogere koersniveaus. Volgende koersdoel ligt op de top van begin mei rond 10,89 euro.

 

Proximus

Het Belgische telecommunicatiebedrijf Proximus laat op het moment van schrijven een nieuwe technische verbetering zien. Proximus breekt door de weerstand en kan verder omhoog.

Proximus bewoog de afgelopen maanden per saldo zijwaarts tussen steun 24,38 euro en weerstand 26,98 euro. De vraag naar het aandeel leek de laatste weken echter al aan te trekken wat terug te zien was in de vorming van een hogere koersbodem.

Indien de uitbraak door de weerstand wordt bevestigd, zal er ruimte vrijkomen voor een grotere stijging. Volgende koersdoel ligt dan rond 29,75 euro, gevormd door de top van eind 2017.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams Groep en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.