Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
5 topaandelen om nu te kopen

5 topaandelen om nu te kopen

Een willekeurig aandeel kopen is eenvoudig, maar het juiste aandeel vinden zonder beproefde strategie is vrijwel ondoenlijk. Om beleggers te helpen selecteerde Investor's Business Daily vijf topaandelen om nu te kopen of op een volglijst te zetten.

Stockpicking is niet eenvoudig. Er zijn veel zaken om op te letten. Hoe staat het bedrijf er bijvoorbeeld financieel voor? Maakt het winst? Zit de omzet in de lift? Bedrijven die stevige kwartaalcijfers kunnen overleggen hebben uiteraard een streepje voor, evenals bedrijven die unieke producten en diensten verkopen die de markt kunnen opschudden. Daarnaast is natuurlijk ook de waardering van belang.

Heeft u een interessant aandeel gevonden, dan is het zaak om het juiste instapmoment te kiezen. Aangezien veruit de meeste aandelen de markt volgen, is het riskant om in dit onzekere beursklimaat in te stappen, zo waarschuwt Investor's Business Daily. De website adviseert daarom voorlopig aan de zijlijn te staan tot de markt weer een overtuigde uptrend laat zien.

Toch heeft Investor's Business Daily vijf aandelen geslecteerd die in haar ogen koopwaardig zijn.

1. Microsoft

Het aandeel Microsoft beweegt redelijk mee met de markt. Op 26 juli bereikte de koers een oogtepunt van 141,67 dollar, terwijl ook elders op Wall Street records sneuvelden. Maar toen de markt vijf dagen later een glijvlucht inzette nadat de Amerikaanse president Donald Trump had gedreigd met nieuwe importtarieven tegen China en de Chinese munt devalueerde, daalde het aandeel Microsoft mee.

Volgens Investor's Business Daily noteert het aandeel Microsoft onder het 50 daags voortschrijdend gemiddelde, dat fungeert als een belangrijk ondersteuningsniveau voor aandelen. Maar een andere indicator geeft juist reden tot optimisme: de relatieve sterkte index (RSI) staat onverminderd op een recordniveau en laat zien dat het aandeel het nog steeds bovengemiddeld goed doet.

Ook in andere opzichten heeft Microsoft goede kaarten. Het is op dit moment het enige bedrijf ter wereld met een marktkapitalisatie van 1 biljoen dollar. Vorige maand wist Microsoft de verwachtingen te overtreffen met zijn kwartaalwinst, waarbij de groei voor het tweede achtereenvolgende kwartaal langzaam versnelde.

Het concern heeft een succesvolle omslag gemaakt naar cloud computing, wat de groei stimuleert. Het cloud-aanbod van Microsoft omvat Azure-infrastructuurdiensten, Office 365-productiviteitssoftware en zakelijke Dynamics-software.

Vorige maand kondigde Microsoft een strategische alliantie aan met AT&T voor technologieën zoals kunstmatige intelligentie, 5G en cloud computing. Vlak daarvoor ging het concern ook een breder strategisch partnerschap aan met ServiceNow, een aanbieder van cloud-gebaseerde bedrijfssoftware voor de automatisering van werkprocessen en bedrijfsbeheer.

2. Mastercard

Het aandeel Mastercard is hersteld van zijn 50-daags voortschrijdend gemiddelde, zo blijkt uit analyse van MarketSmith. De relatieve sterkte indicator zit sinds februari 2017 in de lift en staat nu op een recordniveau.

Daarnaast zijn de marktfundamentals goed. Goldman Sachs prijst Mastercard als een marktleider op het gebied van betalingen tussen bedrijven. Het concern biedt end-to-end geautomatiseerde services, evenals grensoverschrijdende betalingsopties en heeft een wereldwijd handelsplatform gecreëerd met Microsoft.

Tevreden achterover leunen is er voor Mastercard niet bij. Het bedrijf heeft onlangs zijn grootste acquisitie ooit gedaan: de aankoop van een betalingsplatform van het Deense bedrijf Nets voor 3,19 miljard dollar.

3. Pinterest

Het aandeel Pinterest is een nieuwkomer op Wall Street: op 18 maart ging het concern naar de beurs. Op 2 augustus maakte het aandeel een koerssprong van bijna 19% dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers. Tien dagen later brak de koers kort uit tot een tussentijds recordniveau van 36,10 dollar. Daarna zakte het aandeel weg, maar gezien de wilde koersrit zouden agressieve beleggers de basiskoers van 35,31 dollar nog steeds kunnen beschouwen als een instapmoment, aldus Investor's Business Daily.

De sociaalnetwerksite leed in het tweede kwartaal een verlies van 6 dollarcent per aandeel, terwijl de omzet met 62% steeg naar 261 miljoen dollar. Dat was beter dan verwacht: analisten hadden gemiddeld gerekend op een verlies van 8 dollarcent per aandeel bij een omzet van 233,7 miljoen dollar.

Het aantal maandelijks actieve gebruikers steeg afgelopen kwartaal op jaarbasis met 30% tot 300 miljoen, terwijl was gerekend op 291,4 miljoen gebruikers. Verder verhoogde Pinterest zijn omzetverwachting voor het hele jaar van 1,05-1,08 miljard dollar naar 1,09-1,11 miljard dollar.

Kortom, Pinterest rapporteerde kwartaalcijfers die ruim boven de consensus lagen, aangedreven door een versnelde groei van het aantal gebruikers.

4. Twitter

Ook het vierde aandeel in deze lijst is een sociaal netwerksite: Twitter. Hoewel het aandeel wat onder druk staat, blijft de relatieve sterkte-indicator volgens Investor's Business Daily goed standhouden.

De cijfers over het tweede kwartaal kwamen uit onder de verwachting van analisten. Maar de sterke omzet en een positieve groei van het aantal gebruikers stemde beleggers toch optimistisch.
 
Twitter genereert inkomsten door de verkoop van advertenties en probeert ook een belangrijke bron van informatie te worden voor live evenementen, waaronder sport, het laatste nieuws en entertainment. Meer verkeer en meer betrokkenheid van gebruikers verhoogt de vraag naar advertenties op Twitter, wat de advertentieprijzen en de omzet van het bedrijf ten goede komt.

Betrokkenheid is de sleutel tot de groei van het bedrijf. Er zijn enkele spraakmakende nieuwsevenementen in aantocht die kunnen helpen de resultaten van het bedrijf te verbeteren, waaronder de Olympische Zomerspelen van 2020 in Tokio en de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

5. Veeva Systems

Het aandeel van Veeva Systems, een leverancier van medische software, is sinds maart 2017 drie keer uitgebroken. De winst van deze drie uitbraken was respectievelijk 41%, 60% en 62%. Sindsdien is echter een deel van de rendementen verdampt.

Veeva boekte een winstgroei van 52% in het fiscale eerste kwartaal. Dat is een sterke winstgroei, maar het was wel de laagste winstgroei in de afgelopen vier kwartalen.

Analisten verwachten dat de winst in het fiscale tweede kwartaal en de rest van het jaar met 26% zal groeien. Dat is nog steeds een solide groei, maar de laagste winstgroei sinds 2012.

Lees ook: 3 degelijke aandelen om te kopen bij elke dip

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht