5 waardeaandelen die het dividend fors verhogen

Door Belegger.nl op 22 augustus 2019 08:40 | Views: 9.727

5 waardeaandelen die het dividend fors verhogen

Het is een zeldzame combinatie: voordelige aandelen met een groeiend dividend. Maar InvestorPlace heeft vijf van zulke aandelen gevonden.

Het is moeilijk om goedkope aandelen te vinden met een snelgroeiend dividend. Vaak zijn deze overgewaardeerd of kunnen deze bedrijven de dividendgroei niet kunnen volhouden.

De truc om de beste aandelen te vinden om te kopen, is om te zoeken naar snelgroeiende dividendaandelen met lage winst-uitbetalingsratio's. En als ze goedkoop zijn dan is dat mooi meegenomen.

Lees ook: 5 hardnekkige misverstanden over dividend

InvestorPlace selecteerde vijf waardeaandelen die worden verhandeld tegen minder dan 10 keer de winst en waarvan het dividend jaarlijks met 15% of meer stijgt.

De geselecteerde bedrijven laten al jaren een constante groei zien en betalen minder dan 30% van hun winst uit aan dividend. De rest wordt geherinvesteerd, om die consistente groei te behouden.

1. CIT Group

CIT Group is een bankholding die zichzelf heeft getransformeerd in een levendige, groeiende commerciële kredietverstrekker. De winst is mooi gegroeid omdat het bedrijf verlieslatende divisies heeft afgestoten.

CIT heeft zijn commerciële kredietverlening vereenvoudigd, niet-kernactiviteiten verkocht en zijn kapitaalratio's versterkt. Analisten verwachten dat CIT dit jaar een winst per aandeel van 4,96 dollar zal behalen. Het dividend vertegenwoordigt slechts 28% van de verwachte winst en de koers/winstverhouding bedraagt 9,2.

Het jaarlijkse dividend is de afgelopen jaren fors gegroeid. Over 2017 keerde CIT 64 dollarcent uit. In het eerste kwartaal van dit jaar ging het dividend met 56% omhoog naar 1 dollar en vorige maand werd het met nog eens 40% opgeschroefd naar 1,40 dollar.

De recente inkoop van eigen aandelen en dividendverhogingen tonen aan dat dit een zeer aandeelhoudersvriendelijk bedrijf is. InvestorPlace verwacht dat CIT aandeelhouders zal blijven belonen met consistente winst- en dividendverhogingen.

2. Bank of America

Bank of America heeft de afgelopen twee jaar het dividend verhoogd van 48 dollarcent tot 72 dollarcent. Bovendien heeft de bank een goede operationele groei laten zien, ondanks de tegenwind van de lage rente.

Bank of America heeft een dividendrendement van 2,54% en wordt verhandeld tegen slechts 10 keer de winst per aandeel. De bank rapporteerde over het tweede kwartaal een winst van 74 dollarcent per aandeel. Dat is 17% hoger dan over dezelfde periode vorig jaar.

De Amerikaanse bank kan zijn dividend gemakkelijk betalen. Het jaarlijkse dividend van 72 dollarcent vertegenwoordigt slechts 28% van de verwachte winst per aandeel van 2,84 dollar voor dit jaar.

Bank of America is goed gediversifieerd, met het effectenbedrijf van Merrill Lynch en de vermogensbeheertak met 220 miljard dollar aan beheerd vermogen.

De bank heeft zijn dividenden consequent verhoogd, met 25% in 2018 en 20% in 2019. InvestorPlace verwacht dat Bank of America zijn winst en dividend volgend jaar met een vergelijkbare percentage zal blijven verhogen.

3. Boyd Gaming

Boyd Gaming is een Amerikaans casino- en horecabedrijf dat zich voornamelijk richt op nichemarkten. De omzet en winst van het bedrijf zijn de afgelopen jaren verbeterd door de groei van de Amerikaanse economie en de toegenomen koopkracht van consumenten.

Boyd heeft zijn dividend de afgelopen twee jaar stapsgewijs met 40% verhoogd naar 28 dollarcent op jaarbasis. Dit vertegenwoordigt slechts 16% van de verwachte winst voor dit jaar van 1,78 dollar per aandeel.

Het dividendrendement is 1,15%. Er is voldoende ruimte om de dividenden te laten groeien, aangezien Wall Street verwacht dat het bedrijf een consistente winstgroei zal blijven laten zien.

Na een positieve uitspraak van het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten neemt het gokken op sportwedstrijden toe in nieuwe staten. Boyd verwacht van die groei te kunnen profiteren. Dat biedt ruimte voor mooie  dividendverhogingen in de komende jaren.

4. Delta Air Lines

Delta Air Lines, partner van Air France-KLM, heeft het dividend de afgelopen twee jaar met meer dan 32% verhoogd.

De omzet van de luchtvaartmaatschappij steeg in het tweede kwartaal met 9% op jaarbasis, terwijl de winst met maar liefst 32% toenam. Analisten zijn vooral optimistisch over de nieuwe creditcard die Delta in samenwerking met American Express gaat uitbrengen.

Het aandeel is echter nog steeds goedkoop. Het wordt verhandeld tegen slechts 8,4 keer de verwachte winst per aandeel van 7,10 dollar voor dit jaar. Het huidige dividend van 1,61 dollar per aandeel vertegenwoordigt 22% van de winst. Er is dus voldoende ruimte voor het bedrijf om het dividend te blijven verhogen.

Bovendien heeft het aandeel een zeer aantrekkelijk dividendrendement van 2,71%.

5. Citigroup

Citigroup heeft zijn dividend de afgelopen twee jaar met bijna 60% verhoogd: in 2018 met 41% en dit jaar met 13,3%.

De bank heeft de afgelopen vijf jaar consistent een solide omzet- en winstgroei gerealiseerd. Volgens InvestorPlace is Citigroup goed gepositioneerd om eventuele tegenwind van de rente te weerstaan, mocht de rente blijven dalen. Ondanks de lage rente realiseert het bedrijf een groei in deposito's en leningen.

De omzet steeg in de eerste helft van 2019 met 4% en het nettoresultaat met 13%.

Het aandeel wordt verhandeld voor minder dan 9 keer de winst per aandeel, die dit jaar naar verwachting zal uitkomen op 7,64 dollar. Het dividendrendement van 3,1% is zeer aantrekkelijk.

Het huidige dividend van 2,04 dollar vertegenwoordigt slechts 26,7% van de winst. Dus ook hierin zit rek, mocht de winst verder groeien.

Check ook: 7 veilige dividendaandelen om nu te kopen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.