Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
TA: Broos herstel

TA: Broos herstel

Na de forse koersdaling van het begin van deze maand weten de aandelenbeurzen even op adem te komen. Hoewel echte overtuiging nog ontbreekt, zien we langzaam maar zeker meer tekenen van herstel.

Veel indices zijn opgevangen door of rond belangrijke steunniveaus en kunnen vanaf daar wat gaan opveren. De komende weken verwacht ik daarom dat de aandelenbeurzen nog wat verder op kunnen lopen, al zal het potentieel in eerste instantie beperkt zijn.

Bel 20-index breekt correctieve fase

De Belgische beurs beweegt op langere termijn nog altijd binnen een ruime neutrale bandbreedte waarbij de bewegingen per saldo wel steeds kleiner worden.

Recent is de onderkant van deze driehoeksformatie weer getest en veert de index weer op. Een nieuwe opleving vindt nu plaats. De bovenkant van deze formatie bevindt zich momenteel rond 3.750 punten. Dit is nu het eerste richtpunt.

AEX-index veert op van steun

De Nederlandse beurs heeft de steunzone 530-535 punten met succes getest. Vanaf dit niveau weet de index de afgelopen dagen wat te herstellen. Hoewel het langetermijnbeeld wel wat schade heeft opgelopen, kan de AEX-index de komende tijd nog wat herstellen.

De twee koersgaten in de grafiek van begin augustus vormen momenteel het eerste richtpunt. De bovenkant van het eerste gat rond 565 punten lijkt voor de komende periode het hoogst haalbare.

Franse beurs veert op

De CAC 40-index uit Parijs weet binnen de ruime neutrale bandbreedte wat te herstellen. De index is medio augustus opgevangen aan de onderzijde van de bandbreedte rond 5.200 punten en draait weer wat omhoog.

De correctieve fase van de afgelopen weken is afgebroken waardoor de lucht al wat is opgeklaard. Rond 5.500 punten wacht de bovenkant van het koersgat van begin augustus. Ook voor de Franse beurs is dit vooralsnog het eerste richtpunt.

Voorzichtigheid geboden

De komende weken lijkt er dus wel wat ruimte voor herstel te zijn, al zal dit gepaard gaan met (forse) tussentijdse koersschommelingen. Speculanten zouden kunnen inspelen op het herstel, maar moeten zeer selectief zijn in hun keuzes.

Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht