ING rebound met veel beren

Door Nico Bakker op 6 september 2019 12:40 | Views: 7.716

ING rebound met veel beren

Is de bodem al gezet? Die vraag bereikt ons al gedurende anderhalf jaar bijna wekelijks. Tot begin dit jaar is het antwoord steevast dat de trend dalend is en er wellicht sprake is van een rebound.

En nu dan? Is de bodem al gezet? Sinds de ‘test’ van de oude bodemzone rond €8,50 is er duidelijk verbetering zichtbaar. Het beeld is een stuk positiever, al liggen er nog zeker wel wat  beren. Tijd voor een kritische blik op de weekgrafiek.

Dubbele bodem

Begin 2018 noteerde de koers nog op krap €15, maar deze zakte later weg naar circa €8,50. Het afgelopen jaar is de koers hersteld naar €11,38, waarna de afgelopen maanden opnieuw de bodem rond €8,50 werd opgezocht.

Kortstondig werden lagere niveaus neergezet, maar op dit moment staat de koers weer boven de oude steunzone. Binnen de downtrend lijkt er dan ook een dubbele bodem geplaatst. Welke mogelijkheden biedt dit voor beleggers?

Tussenliggende niveaus

Op het Dashboard staat de Support conditie als teken dat de herstelfase in volle gang is. Koopjesjagers die rond de steun posities hebben ingenomen, kunnen dan ook overwegen om ze aan te houden. Een strak exit management is echter te overwegen.

Aangezien het aandeel duidelijk achterblijft ten opzichte van de rest van de markt, zie ik charttechnisch nog wel wat hobbeltjes op de weg omhoog. Zo ligt de bodem van mei rond het 50% Fibonacci niveau en de daily SMA lijn. Daarboven ligt de dalende toppenlijn en weekly SMA op krap €10.

Daarnaast begeleidt de daily SMA de koers keurig, waarbij de top- en bodemvorming rond de SMA-zone opvallen. Van een significante verbetering lijkt dan ook pas sprake als de gemiddelde lijn duidelijk opwaarts wordt doorbroken.

Het lijkt dus waarschijnlijk dat de bulls niet zonder slag of stoot de weerstand rond €10,40 tot €11,38 weten te bereiken.

Inzetten op rebound of op topvorming?

Reboundspelers kunnen daarom een strak exitmanagement overwegen. Offensieve shortspelers die in de richting van de downtrend willen handelen, wachten op signalen van topvorming rond de aangegeven niveaus, alvorens actie te ondernemen.

Voor nu de ingezette rebound dus verder volgen.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group