TA: Wat te doen met Galapagos? | Beursduivel.be

TA: Wat te doen met Galapagos?

Door Wouter Slot op 6 sep 2019 om 15:30 | Views: 11.849

TA: Wat te doen met Galapagos?

Het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf Galapagos heeft een aantal hectische maanden achter de rug. Het bedrijf heeft een interessante deal gesloten met partner Gilead Sciences, waardoor de koers van het aandeel hard is opgelopen.

Goed nieuws

De deal met Gilead zorgt de komende jaren voor voldoende kapitaal voor nieuwe onderzoeken en de ontwikkeling van bestaande programma's. Het goede nieuws werd door beleggers aangegrepen om massaal stukken bij te kopen.

De laatste weken is de koers echter niet meer ver van haar plaats gekomen. Nu het weer even stil is rondom het bedrijf moet het aandeel langzaam wat terrein prijsgeven. De vraag rijst of het na de sterke stijging nog verstandig is om de stukken vast te houden.

Technisch bekeken

Ik bekijk het technische plaatje en beoordeel waar de cruciale niveaus liggen.

Galapagos bewoog het afgelopen jaar per saldo zijwaarts binnen een ruime bandbreedte en is daar in het voorjaar opwaarts uitgebroken. Binnen een kort tijdsbestek is de koers opgelopen tot aan het berekende koersdoel rond 165 euro.

Adempauze

Galapagos doet het nu even rustig aan, maar beweegt nog altijd netjes in een mooie stijgende trend. De huidige aarzeling zorgt vooralsnog slechts voor een consolidatiefase binnen de stijgende trend. Een nieuwe hogere koersbodem zal het positieve technsich beeld nogmaals bevestigen.

Zijwaarts

Op korte termijn is echter een meer neutraal koersverloop zichtbaar. Galapagos beweegt per saldo zijwaarts boven steun €145. De lagere toppen van de afgelopen weken zouden kunnen wijzen op toenemende verkoopdruk.

Dit zal worden bevestigd wanneer de steun neerwaarts wordt doorbroken. Dan komt er ruimte vrij voor een grotere correctie richting 120 euro.

Speculatieve beleggers zouden hun winst van tafel kunnen nemen wanneer de steun wordt gebroken. Op lange termijn verwacht ik echter uiteindelijk een voortzetting van de stijgende trend.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams Groep en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group