10 groeiaandelen om te kopen bij economische vertraging

Door Belegger.nl op 12 september 2019 11:00 | Views: 9.317

10 groeiaandelen om te kopen bij economische vertraging

Steeds meer economen verlagen hun voorspellingen voor de wereldwijde economische groei, en voor beleggers kan het steeds moeilijker worden om betrouwbare groeiaandelen te vinden. Daarom heeft Bank of America onlangs zijn lijst bijgewerkt van de tien beste groeiaandelen die langetermijnbeleggers ook bij een vertraging van de economie kunnen kopen.

Dat meldt US News.

1. Amazon

Amazon rapporteert al jaren indrukwekkende groeicijfers en het aandeel presteert meestal beter dan de brede markt. En het lijkt erop dat 2019 geen uitzondering gaat worden. Het aandeel is dit jaar tot nu toe met 24% gestegen.

Volgens analist Justin Post van Bank of America blijft de webwinkelgigant de juiste stappen zetten. Hij verwacht een groei van de winst per aandeel van 27% in de komende vijf jaar en hanteert een koersdoel van 2350 dollar.

2. D.R. Horton

D.R. Horton is de grootste huizenbouwer in de VS. Analist John Lovallo stelt dat het bedrijf door de focus op starters op de woningmarkt en het uitzonderlijke managementteam een van de beste beleggingen is om te profiteren van de sterke Amerikaanse woningmarkt.

Volgens de analist zorgt de overname van Forestar door D.R. Horton voor flexibiliteit, diversificatie en een mogelijkheid om de totale kasstroom en het rendement op eigen vermogen te verbeteren. Lovallo voorziet groei van de winst per aandeel van 13% in de komende vijf jaar. Het koersdoel bedraagt 55 dollar.

3. Facebook

Facebook kampte met een stroom van controverses en kritiek, zoals het Cambridge Analytica-gegevensschandaal, de dubieuze rol bij de presidentsverkiezingen en het huiveringwekkende misbruik van het platform om geweld en genocide op te wekken in Myanmar.

Door alle drama's heen zijn de activiteiten van Facebook en de aandelenkoers echter op schema gebleven. Volgens analist Post (van Bank of America) zal Facebook de komende jaren nog meer opwaarts potentieel hebben. Hij hanteert een koersdoel van 240 dollar voor Facebook.

4. Flowserve

Flowserve levert pompen, kleppen, afdichtingen en andere producten en diensten aan de Amerikaanse olie- en gas-, energie- en chemische industrie.

Volgens analist Andrew Obin presteert de pompdivisie van het bedrijf bijzonder goed en liet Flowserve in het tweede kwartaal beter dan verwachte groeicijfers en marges zien.

Obin stelt dat het bedrijf goed gepositioneerd is om te profiteren van de volgende cyclische opleving in de wereldwijde olie- en chemiemarkt. Zijn koersdoel staat op 58 dollar.

5. Alphabet

De vrees voor mogelijke maatregelen tegen Alphabet op het gebied van anti-mededinging en misbruik van privégegevens hebben het aandeel dit jaar niet gehinderd.

Volgens analist Post (BofAm) zal Google zijn online advertentieactiviteiten blijven optimaliseren met behulp van machine learning. Google Cloud en Waymo (de divisie voor zelfrijdende auto's) groeien beide snel. Ook de waardering van de relatief stabiele kernactiviteiten van Google is volgens hem "redelijk".

Post verwacht een groei van de winst per aandeel van 13% in de komende vijf jaar en hanteert een koersdoel van 1450 dollar.

6. Noble Energy

Hoewel er in de olie- en gasindustrie al jaren weinig groei is, heeft analist Doug Leggate hoge verwachtingen van Noble Energy in de komende jaren. Hij stelt dat Noble snel een omslagpunt in de kasstroom nadert dankzij het omvangrijke Leviathan-project, dat naar verwachting eind 2019 operationeel zal worden.

Leggate verwacht voor Noble in de komende vijf jaar een winstgroei van 45%, de hoogste projectie op deze lijst. Het koersdoel bedraagt 41 dollar.

7. Netflix

De combinatie van minder toename van het aantal gebruikers en nieuwe concurrentie op de markt drukte de koers van Netflix dit jaar. Volgens analist Nat Schindler heeft de tegenvallende groei van het aantal abonnementen in het tweede kwartaal het langetermijntraject van Netflix echter niet geschaad.

Netflix wist in het verleden vaak met indrukwekkende cijfers terug te komen na teleurstellende kwartalen, en volgens Schindler is de koersdip van 18% in de afgelopen zes maanden een koopmogelijkheid. Hij heeft een koersdoel van 450 dollar voor Netflix.

8. United Rentals

De aandelen van apparatuurverhuurgigant United Rentals hebben in het afgelopen half jaar ook onder druk gestaan. Volgens analist Ross Gilardi biedt dat voor langetermijnbeleggers ook hier een koopkans.

De licht tegenvallende resultaten van het bedrijf in het tweede kwartaal zijn volgens Gilardi een uitzondering en veranderen niets aan de conjunctuuronafhankelijke groeimogelijkheden in de verhuur van apparatuur. Ook is het neerwaartse risico waarschijnlijk beperkt aangezien het aandeel tegen slechts 8,5 keer de winst wordt verhandeld. Het koersdoel bedraagt 150 dollar.

9. NRG Energy

NRG Energy is een onafhankelijke energieproducent. Volgens analist Julien Dumoulin-Smith zet NRG een agressievere stap richting zonne-energie dan verwacht. Zo sloot het bedrijf onlangs koopovereenkomsten voor zonne-energie in Texas met een gemiddelde duur van tien jaar.

Dumoulin-Smith waardeert de activiteiten op het gebied van zonne-energie op 60 dollarcent per aandeel en verwacht dat het aandeel beter zal presteren dan de markt wegens een geplande reorganisatie en de bijbehorende kostenbesparingen. Het koersdoel staat op 48 dollar.

10. Valero Energy

Olieraffinaderij Valero is het enige aandeel dat momenteel is opgenomen in zowel de top 10-lijst van groeiaandelen als de top 10-lijst van waardeaandelen van Bank of America.

Een koers-winstverhouding van slechts 7,4 keer de verwachte winst zou bescherming moeten bieden tegen neerwaartse risico's. Daarnaast verwacht analist Leggate een winstgroei van 20% in de komende vijf jaar.

Het dividendrendement van 4,8% van Valero is volgens Leggate aantrekkelijk en het management streeft ernaar om een uitbetalingsratio van tussen 40% en 50% te handhaven. Het koersdoel voor Valero Energy bedraagt 110 dollar.

Bekijk hierna: 7 techaandelen die een recessie vaak goed doorstaan

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group