Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Goldman Sachs: Deze 5 aandelen kunnen meer dan 20% stijgen

Goldman Sachs: Deze 5 aandelen kunnen meer dan 20% stijgen

Goldman Sachs blijft onverminderd optimistisch over de economische vooruitzichten. Beleggingswebsite InvestorPlace zette vijf aandelen op een rij die volgens de zakenbank minimaal 20% in waarde kunnen stijgen.

Het is onwaarschijnlijk dat de Amerikaanse economie de komende twee jaar in een recessie zal belanden, zei David Kostin, strateeg bij Goldman Sachs, onlangs. Hij verwacht dat de S&P 500 dit jaar met nog 4% zal stijgen naar 3.100 punten en het jaar erna met nog eens 14% naar 3.400 punten.

InvestorPlace zet vijf aandelen op een rij met een koopadvies van Goldman Sachs en een opwaarts koerspotentieel van 20%.

1. Uber

De beursgang van taxideeldienst Uber afgelopen mei stelde behoorlijk teleur. Het aandeel noteert nu 17% onder de introductiekoers. Heath Terry, analist bij Goldman Sachs, erkent dat er flinke risico's aan dit aandeel kleven, gelet op de forse concurrentie en risico's op het gebied van regelgeving. Ook de halfjaarcijfers waren niet om over naar huis te schrijven.

Toch hanteert hij een koopadvies, met een koersdoel van 56 dollar. Dat is bijna 70% boven de huidige beurskoers.

Terry zag wel wat lichtpuntjes bij de laatste cijferpresentatie. De boekingen kwamen overeen met de marktverwachtingen en de aangepaste EBITDA was zelfs beter dan voorzien. Ook de voorspellingen voor de rest van het jaar overtroffen de marktverwachtingen.

Ook andere beursvorsers zijn optimistisch. Het aandeel krijgt van analisten gemiddeld een sterk koopadvies, met een gemiddeld koersdoel van 54 dollar. Volgens SunTrust profiteert Uber van zijn schaalvoordeel en maakt het concern slim gebruik van de inefficiëntie in de de markt voor vervoer.

2. Alibaba

Alibaba krijgt van Goldman Sachs zelfs een overtuigend koopadvies; een stapje hoger dan een 'gewoon'  koopadvies.

Analist Piyush Mubayi herhaalde onlangs zijn positieve visie na beter dan verwachte kwartaalcijfers. Zijn koersdoel bedraagt momenteel 236 dollar: circa 34% boven het huidige koersniveau.

Alibaba is volgens hem goed gepositioneerd om te profiteren van de groei van de Chinese consumptie en is in staat om nieuwe activiteiten op te zetten. Hij verwacht dat Alibaba zal blijven investeren in toekomstige groei op verschillende terreinen. Hij noemt onder andere de investeringen in cloudtechnologie en het fintechbedrijf Ant Financial.

Ook andere banken zijn te spreken over het aandeel. In de afgelopen drie maanden hebben 16 analisten hun advies verhoogd naar Kopen. Het gemiddelde koersdoel van analisten bedraagt 228 dollar.

3. Johnson & Johnson

De meningen over Johnson & Johnson zijn verdeeld. Goldman Sachs analist Terrence Flynn is wel positief over deze farmareus. Hij hanteert een koopadvies met een koersdoel van 169 dollar. Dat ligt 30% boven de huidige beurskoers.

Hij erkent dat de verkiezingen en daarmee samenhangende politieke onzekerheid op korte termijn voor enige onzekerheid kunnen zorgen. Maar hij blijft positief over de lange termijn vooruitzichten voor de biofarmaceutische sector. Flynn adviseert beleggers om aandelen te kopen van bedrijven met nieuwe producten in de pijplijn en daarmee perspectief op groei.

Hij beschouwt het aandeel Johnson & Johnson als een stabiele keuze, vanwege het breed gespreide productenpalet. Het bedrijf verkoopt niet alleen medicijnen, maar ook medische hulpmiddelen en consumentengoederen. Daarmee is het bedrijf wat minder afhankelijk van politieke grillen dan traditionele geneesmiddelenfabrikanten.

4. Bilibili

Het Chinese videoplatform Bilibili is een verrassende keuze van Goldman Sachs. Dit is een erg populair videodeel-platform, gespecialiseerd in animatie, strips en games.

Het heeft een trouwe klantenbasis van meer dan 100 miljoen actieve gebruikers, die gezamenlijk films kunnen bekijken en van commentaar voorzien. Zij zijn dagelijks gemiddeld 81 minuten op het platform actief. Meer dan 700.000 partijen bieden content aan.

Mubayi startte vorige maand met het volgen van het aandeel met een koopadvies en een koersdoel van 21,50 dollar. Dit komt neer op een opwaarts potentieel van 44%.

Hij verwacht dat Bilibili in 2021 winstgevend zal worden, dankzij de huidige populariteit van het platform en de potentie om het marktaandeel verder uit te breiden.

Ook Jefferies is enthousiast. Samen met Tencent en Alibaba is Bilibili volgens deze zakenbank goed gepositioneerd om 'Generatie Z' optimaal te bedienen, met amusement en online verkoop van producten. Analist Thomas Chong verwacht dat Bilibili binnen vijf jaar meer dan 250 miljoen gebruikers zal hebben.

Analisten geven gemiddeld een sterk koopadvies voor het aandeel en een koersdoel dat 35% hoger ligt dan tijdens het beursdebuut aan de Nasdaq vorig jaar.

5. Vertex Pharma

De negen beste analisten op Wall Street geven het aandeel Vertex Pharmaceuticals unaniem een koopadvies. Salveen Richter, analist bij Goldman Sachs, verhoogde onlangs zijn advies van Kopen naar Overtuigend kopen, terwijl het koersdoel omhoog ging van 226 dollar naar 254 dollar. Dat komt neer op een opwaarts koerspotentieel van meer dan 45%.

Volgens Richter is Vertex een van de meest aantrekkelijke farmaceutische bedrijven, door een combinatie van factoren, zoals groei, winstgevendheid en een aantrekkelijke pijplijn van nieuwe medicijnen. Het paradepaardje van het concern is een medicijn dat de oorzaak van cystic fibrosis bestrijdt. Dit is een zeldzame, levensbedreigende ziekte; beter bekend als taaislijmziekte.

De analist verwacht dat de marges en de winst per aandeel van Vertex de komende jaren nog fors zullen stijgen, dankzij het bovengenoemde medicijn en de lancering van de combinatiebehandeling VX-445. Als die laatste behandeling door de autoriteiten wordt goedgekeurd, zal Vertex volgens Richter in staat zijn om bijna 90% van de patiënten met taaislijmziekte te behandelen.

Daarnaast zitten er volgens hem nog meer interessante producten in de pijplijn, zoals een pijnbestrijder die niet is gebaseerd op opiaten en een behandeling tegen alfa-1 antitrypsine definciëntie, een erfelijke aandoening van de longen en de lever.

Check ook: 7 aandelen om te kopen op de dip

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht