Martijn Meijer leidt Kooplijsten 2019

Door Belegger.nl op 3 oktober 2019 12:00 | Views: 16.167

Martijn Meijer leidt Kooplijsten 2019

Martijn Meijer, directeur Vermogensbeheer bij Wijs & van Oostveen, gaat aan kop bij de Belegger.nl Kooplijsten 2019. Hij koos dit jaar voor wat minder bekende namen en twee daarvan bleken een schot in de roos.

  Naam Rendement na Q3
   Martijn Meijer +40,2%
   Janneke Willemse +33,2%
   Jos Versteeg +28,3%
   John Beijer +26,5%
   Peter Paul de Vries +23,3%
   Martine Hafkamp +19,7%
   Nico Bakker +15,5%
   Nico Inberg -0,7%
   Cees Smit -6,1%

Vooral Ams AG vloog in de bull's eye: het chipfonds, genoteerd aan de Zwitserse aandelenbeurs, kreeg er in de eerste drie kwartalen maar liefst 95% bij.

Ook Visteon (+43,6%), een leverancier van apparatuur voor zelfrijdende auto’s, deed een aardige duit in het zakje. De mindere prestatie van Overstock (-18,2%) doet niets aan het feestje af.

Willemse op 2, Versteeg derde

En waar zouden de Kooplijsten zijn zonder Janneke Willemse in de hoogste regionen? Met name de sterke prestaties van Galapagos (+73,6%) bezorgen haar een mooie tweede plaats, maar ook Unilever en Berkshire Hathaway dragen eraan bij, met respectievelijk 19,1% en 6,9% rendement.

Jos Versteeg maakt de top 3 af. Hij had het goed gezien met BESI, dat 65% in het groen staat. Ook Tencent (+10,4%) en ING (+8,9%) laten geen verkeerde cijfers zien.

'Last' van kabbelende beurs

2019 is tot nu toe per saldo weer een prima beursjaar, en dat is een mooie meewind voor de experts. 7 van de 9 deelnemers staan in het groen. Een kabbelende beurs is echter minder goed nieuws voor een aandeel als Flow Traders, dat het juist moet hebben van volatiliteit. 

Dat is een van de redenen dat Nico Inberg naar de op een na laatste plek tuimelt. Hij zag het goed met Basic Fit (+10,4%) maar heeft last van zijn positie in Flow Traders (-9,0%). 

Zijn turbo short op RLEX, die al snel uitstopte op -53,9%, speelt Cees Smit parten. Zijn keuze voor General Electric, dat bijna 30% rendeert, kan hem niet meer redden van de laatste plaats. Helaas mogen de experts hun keuzes tussentijds niet aanpassen, in dit geval extra zuur. Bekijk de lijstjes daarom met een knipoog.

Nog één kwartaal te gaan

We hebben nog één kwartaal te gaan. Wie gaat er nog een eindsprint trekken in de laatste maanden van dit jaar en wint de Belegger.nl Kooplijsten? We gaan het zien in de eerste week van 2020.

Hieronder vindt u alle Kooplijsten voor 2019:

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group