Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'Onverminderd positief over AB InBev'

'Onverminderd positief over AB InBev'

Hoewel AB InBev ‘verrassend zwakke’ cijfers over het derde kwartaal rapporteert, blijft Martin Crum van de IEX Beleggersdesk onverminderd positief over het aandeel. 

De cijfers van de bierreus vallen tegen, vooral na het fraaie tweede kwartaal. 

“Per saldo werd 0,5% minder bier verkocht, terwijl de markt op zoek was naar een groei van 0,8%. De omzet klom per saldo nog wel, te weten met 2,7% tot 13,2 miljard dollar, maar de consensus lag hier op een omzetgroei van 4,7%”, schrijft de analist in zijn update.

Hinderlijk Heineken

Met name in de VS en China ging het niet vanzelf. “Chinezen stappen wat minder volgens AB InBev, maar vermoedelijk heeft het concern toenemende hinder van concurrent Heineken die zich eind vorig jaar inkocht in de Chinese markt.”

Maar er zijn nog meer factoren die niet meehelpen. “Consumenten in Brazilië en Zuid-Korea accepteren verdere prijsverhogingen niet meer. Ook heeft de brouwer last van de gewijzigde smaak van Amerikanen. In de VS wordt steeds minder bier gedronken en hier zal dus op ingespeeld moeten worden met een andere productmix.”

Werk aan de winkel

Er is dus nog genoeg werk aan de winkel voor AB InBev. Toch denkt Crum dat het bedrijf nog altijd afstevent op een heel redelijk 2019. We moeten ons dus niet gek laten maken door één minder kwartaal. “Het fundamentele plaatje voor de lange termijn verandert niet wezenlijk. Ik blijf onverminderd positief.”

Lees ook: 'Lucht is flink opgeklaard voor AB InBev'

Meld u gratis aan voor de Opinie Tips Nieuwsbrief van Beursduivel.