'Galapagos nog steeds aantrekkelijk'

Door Belegger.nl op 25 oktober 2019 12:30 | Views: 10.345

'Galapagos nog steeds aantrekkelijk'

Nu de megadeal met Gilead Sciences rond is, is de vaart even uit het aandeel, maar dat maakt het bedrijf zeker niet minder interessant. Dat stelt analist Paul Weeteling van de IEX Beleggersdesk in een update.

De deal heeft ervoor gezorgd dat kaspositie van Galapagos verder enorm is toegenomen naar 5,6 miljard euro. De grote berg cash is ook wel nodig voor het drukke jaar dat voor de deur staat. Galapagos gaat samen met partner Gilead fors investeren in onderzoek en ontwikkeling.

'Goed teken'

“Gilead ziet het helemaal zitten en steekt grof geld in de ontwikkelingsprogramma’s. Daarnaast hebben ze een belang van ten hoogste 29,9% opgebouwd. Dat is zonder meer een goed teken”, zegt Weeteling. 

“Galapagos bevestigt dat nog voor eind dit jaar in de VS een dossier ter goedkeuring bij de FDA zal worden ingediend voor filgotinib (reuma). Volgend jaar wordt tevens een nieuwsrijk jaar met heel wat resultaten van de andere onderzoeksprogramma's."

Waardering niet overdreven

Het geld wordt ook gestoken in de lopende onderzoeken. “Het bepalen van de waarde van die programma’s is niet gemakkelijk, maar we mogen wel stellen dat de huidige waardering niet overdreven is", aldus de analist.

Hij ziet de toekomst van Galapagos optimistisch tegemoet. “Deze overeenkomst waarborgt de ontwikkeling van bestaande programma's en geeft ruimte voor nieuwe onderzoeken. Daarnaast maakt het bedrijf kans op forse mijlpaalbetalingen, opt-ins en royalty's vanuit Gilead voor de gehele pijplijn.”

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group