‘Koop ruimte-aandeel Virgin Galactic’

Door Belegger.nl op 8 november 2019 08:55 | Views: 8.196

‘Koop ruimte-aandeel Virgin Galactic’

De beursgang van Virgin Galactic, het ruimtetoerismebedrijf van de kleurrijke Britse miljardair Richard Branson, was niet bepaald spectaculair. Maar analist Darryl Genovesi van Vertical Research Partners ziet wel potentie in het fonds.

Het aandeel Virgin Galactic, met de ticker SPCE, opende vorig week met veel fanfare in New York op een koers van 12,34 dollar. De koers steeg op de dag van de beursgang naar 12,93 dollar, maar is sindsdien teruggezakt naar onder de 10 dollar, vooral omdat beleggers bang zijn voor eventuele ongelukken.

In 2014 kwam een co-piloot van Virgin Galactic om bij een testvlucht. Het ruimtevoertuig is sindsdien verbeterd. ‘s Werelds eerste ruimte-aandeel is volgens Vertical Research Partners een gokje waard. “Wij denken dat het technische risico van SPCE’s ruimtevaartprogramma veel minder groot is dan wat er nu in de waarde van het aandeel is ingeprijsd,” zei analist Darryl Genovesi van Vertical Research Partners tegen CNBC.

Crash rate

De Space Shuttle had met 135 vluchten en twee ongelukken een crash rate van 1,5%. Toch kun je een commerciële ruimtevaartreis niet vergelijken met een ruimtevaartmissie zoals de Space Shuttle. “De missie van de Space Shuttle was veeleisender dan de toeristische missie van SPCE,” aldus Genovesi.

Volgens Genovesi is het ruimtevaartuig van Virgin Galactic het beste te vergelijken met de X-15, een door een raket aangedreven vliegtuig van NASA en de Amerikaanse luchtmacht in de jaren zestig. De X-15 had met 199 vluchten en één ongeluk een crash rate van 0,5%.

“Dat was 50 jaar geleden, dus SPCE zal het waarschijnlijk veel beter doen,” aldus Genovesi. “Verder verwachten we niet dat een catastrofe het einde zal inluiden van het ruimtevaartprogramma [van Virgin Galactic]. De Space Shuttle en de X-15 gingen immers ook gewoon door na dodelijke ongelukken.”

Upside

Vertical Research Partners geeft het aandeel een koopadvies, en geeft een koersdoel van 20 dollar. Dat is meer dan een verdubbeling van de huidige koers.

Virgin Galactic ging vorige week naar de beurs, na het voltooien van een fusie met Social Capital Hedosophia, een investeringsvehikel van durfkapitalist Chamath Palihapitiya. 

Als het enige ruimte-aandeel ter wereld geeft Virgin Galactic beleggers de mogelijkheid om te investeren in een zeer kleine, maar sterk groeiende markt.
Genovesi verwacht dat de koers zal stijgen naarmate beleggers de risico’s beter begrijpen.

Hoewel Virgin Galactic na het advies van Genovesi steeg, sloot die uiteindelijk 3,4% lager op 9,35 dollar.

Luxe-ervaring

Virgin Galactic is van plan volgend jaar van start te gaan met de eerste vluchten. Het heeft al 603 ruimtereizigers aangetrokken, die allemaal 250.000 dollar voor een retour naar de ruimte betalen. Rond het huidige prijspunt zou er een markt zijn van twee miljoen mensen voor een reis naar de ruimte, aldus Virgin Galacticbaas George Whitesides.

Volgens Genovesi moet het aandeel wegens dat hoge prijskaartje vooral worden gezien als een gokje in de snelgroeiende markt voor luxegoederen en ervaringen.

“Kort gezegd denken we niet dat SPCE enige moeite zal hebben om nieuwe klanten te vinden,” aldus Genovesi. Bovendien laat het bedrijf “zeer aantrekkelijke” toekomstige winstmarges zien.

Lees ook: 8 techaandelen waar analisten van smullen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group