4 biotechnologieaandelen die Wall Street verslaan

Door Belegger.nl op 13 november 2019 09:00 | Views: 17.791

4 biotechnologieaandelen die Wall Street verslaan

Biotechnologie heeft het niet zo goed gedaan als de S&P500 dit jaar, maar toch is de sector nog steeds de moeite waard om in te beleggen.

De biotechnologie, waar bedrijven naar geneesmiddelen zoeken op basis van natuurlijke stoffen en gemanipuleerd DNA, is volgens Zacks Equity Research momenteel volop in beweging. Zo zijn er legio fusies en overnames, beursgangen en samenwerking tussen bedrijven. Ook komen er veel nieuwe banen bij.

Hoewel biotechnologieaandelen wat zijn achtergebleven hebben de grote biotech-indexfondsen en indexen het zeer goed gedaan dit jaar. De SPDR S&P Biotech ETF en ProShares Ultra Nasdaq Biotechnology hebben dit jaar respectievelijk een stijging laten zien van 17% en 23,7%, volgens Zacks.

Volgens Zacks zijn biotechnologieaandelen een goede investering “ongeacht hoe het op de markten gaat.”

Er zijn daarvoor een aantal redenen.

Overnames, samenwerking en financiering

Ten eerste is er in de sector een consolidatieslag gaande. Zo kondigde Bristol-Myers Squibb in januari aan dat het Celgene Corporation over wilde nemen. Kort daarna volgde de overname van Shire door Takeda Pharmaceutical, en in februari de acquisitie van Loxo Oncology door Eli Lilly.

Verder is er veel samenwerking tussen bedrijven in de biotechnologie. Zo kondigde Amgen vorige maand aan dat het een strategische samenwerking was aangegaan met BeiGene om verder te groeiten in de oncologiesector in China. Biogen en C4 Therapeutics kondigden in januari een strategische samenwerking aan op het gebied van neurologische aandoeningen.

Ook zijn er dit jaar veel biotechnologiebedrijven naar de beurs gegaan, waaronder Adaptive Biotechnologies, NGM Biopharmaceuticals en Alector. Een beursgang is volgens analisten van Zacks meestal positief voor een biotechnologiebedrijf, omdat de extra financiering kan worden aangewend om verder onderzoek te doen.

Groeimarkt

De biotechnologiemarkt was in 2017 zo’n 399,4 miljard dollar waard. Global Market Insights verwacht dat dit tussen 2018 en 2014 jaarlijks met 9,9% zal toenemen.

Volgens Zacks zijn dit de beste biotechnologieaandelen om in te investeren. Ze hebben het allemaal beter gedaan dan de Zacks S&P 500 composite index, en hebben allemaal een koopadvies:

1. Coherus BioSciences

Deze producent van biotechnologische geneesmiddelen nam recentelijk de exclusieve marketing- en distributierechten over van Bioeq IP, een Zwitserse biofarmaceutsche joint venture, om zijn product - een medicijn dat analoog is aan Lucentis tegen oogziekten - te gaan verkopen in de VS in 2021.

De koers van Coherus BioSciences is dit jaar met 110,6% gestegen. In de afgelopen 60 dagen is de gemiddelde winstverwachting van analisten van Zacks voor dit jaar met 29,2% gestegen.

2. Incyte Corporation

Het belangrijkste product van dit biofarmaceutische bedrijf is het kankermedicijn Jakafi, dat in de eerste negen maanden van dit jaar 92% vam de totale omzet genereerde.

Tussen januari en september behaalde dit geneesmiddel een omzet van 1,22 miljard dollar, plus 161 miljoen dollar aan royalty-inkomsten. De koers van het aandeel is dit jaar met 33,8% gestegen.

3. ACADIA Pharmaceuticals

Deze biofarmaceut is actief in de ontwikkeling en vercommercialisering van medicijnen bij aandoeningen van het centrale zenuwstelsel. Een recent klinisch fase-drieonderzoek naar Nuplazid, een middel tegen psychoses die gerelateerd zijn aan dementie, heeft “robuuste” resultaten laten zien.

Geen wonder dat de koers van het aandeel dit jaar met maar liefst 163,5% is gestegen.

4. Celgene

Dit biofarmaceutische bedrijf houdt zich vooral bezig met de ontwikkeling en vercommercialisering van medicijnen tegen kanker en ontstekingsziekten.

De Amerikaanse autoriteiten keurden eerder deze maand het middel Reblozyl goed, dat bloedarmoede behandelt bij patiënten met beta-thalassemie, een zeldzame bloedaandoening. Celgene ontwikkelde het medicijn samen met Acceleron Pharma.

De koers van het aandeel is dit jaar met 70,9% omhoog gegaan.

Lees ook: 3 aandelen in de farmaceutische sector om nu te kopen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group