TA: Positieve plaatjes

Door Wouter Slot op 15 november 2019 14:50 | Views: 3.049

TA: Positieve plaatjes

De aandelenbeurzen hebben de laatste dagen een stapje terug gedaan na een periode van stijgende koersen. Per saldo blijft het sentiment echter positief en is er nog geen reden voor onrust.

Na de recente opwaartse uitbraken is er wel wat ruimte om te corrigeren richting de oude koerstoppen. De indices moeten hierboven worden opgevangen om het positieve technisch beeld intact te laten. De huidige aarzeling kan dus gebruikt worden om posities uit te breiden vooruitlopend op de verwachte verdere stijging.

Bel 20 blijft sterk

De Belgische beurs is na de uitbraak uit de grote driehoeksformatie verder opgelopen. De volgende weerstand rond 3.939 punten nadert nu snel. Rond dit niveau zou even wat stabilisatie op kunnen treden, maar voor de langere termijn is dit slechts een tussenstation op weg naar de oude top van begin 2018.

AEX houdt uitbraak vast

De Nederlandse beurs is afgelopen week opwaarts uitgebroken boven weerstand 586,32 en heeft ook de oplopende toppenlijn over de toppen van de afgelopen jaren gebroken. Nu deze uitbraak wordt vastgehouden, is het langetermijnbeeld flink opgeklaard.

Er is een stijgende fase ingezet richting hogere koersniveaus. Volgende koersdoel ligt rond 609 punten, maar ik sluit hogere niveaus zeker niet uit. De huidige aarzeling brengt vooralsnog geen schade aan het technische plaatje toe.

CAC 40 kijkt omhoog

De Franse beurs was een van de eerste Europese beurzen die opwaarts wist uit te breken. De afgelopen weken heeft de uitbraak meer vorm gekregen en is de index verder opgelopen.

Het technisch beeld oogt positief en het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat er hogere koersen op het bord komen te staan. Wellicht dat de index nog een pull-back richting de oude toppen laat zien, maar dit zou het positieve plaatje enkel meer kracht bijzetten.

DAX nadert weerstand

De Duitse beurs heeft de afgelopen weken een mooie stijging laten zien. De DAX index is opgevangen door het 200-daags gemiddelde en vanaf dit niveau hard opgeveerd.

Met de doorbraak boven de toppen van de afgelopen maanden is er ruimte vrijgekomen voor een aanval op de oude toppen van 2017 en 2018 rond 13.600 punten.

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams Groep en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group