8 tegendraadse aandelen om te kopen

Door Belegger.nl op 18 november 2019 14:30 | Views: 30.625

8 tegendraadse aandelen om te kopen

"De tijd om te kopen is als het bloed door de straten loopt", zo zei de Britse edelman en bankier Baron Rothschild ooit, in de 18e eeuw. Toch doen de meeste beleggers het tegenovergestelde.

Historisch gezien zijn beleggers het meest bullish vlak voor of tijdens een piek in de markt, en het meest bearish vlak voor of tijdens een diep dal.

US News zette in dit artikel acht contraire, 'tegendraadse' aandelen op een rijtje. Allemaal zijn ze minstens 35% in koers gedaald in het afgelopen jaar, en alle hebben van Bank of America een koopadvies gekregen. 

CBS

De aandelen van de Amerikaanse televisiemaatschappij CBS, die in augustus aankondigde te gaan fuseren met Viacom, hebben het zwaar te verduren gehad dit jaar. Toch gloort er volgens analist Jessica Reif Ehrlich hoop. Hoewel de hoge productie-uitgaven de winst drukten, zijn de vooruitzichten voor omzetgroei volgens haar “solide”.

De fusie met Viacom draagt bij aan de strategische positionering van CBS en creëert vanaf volgend jaar synergiemogelijkheden. Bank of America heeft een koersdoel van 63 dollar.

Concho Resources

De energiesector biedt tegendraadse beleggers veel mogelijkheden, volgens US News. Neem Concho Resources, een onafhankelijke olie- and gasproducent die een veld in eigendom heeft in west-Texas van 4.000 km2.

Hoewel de koers van het aandeel in het afgelopen jaar bijna 50% is gedaald, zegt analist Doug Leggate dat Concho's winstcijfers in het derde kwartaal suggereren dat het tij aan het keren is. Afhankelijk van de oilieprijs verwacht het management volgend jaar over een cash flow te kunnen beschikken van tussen de 375 en 750 miljoen dollar. Bank of America heeft een koersdoel van 136 dollar.

DXC Technology

De koers van deze IT-dienstverlener is in het afgelopen jaar met maar liefst 53% gedaald. Dat kwam onder meer na een verlaging van de winstverwachting over 2020 in augustus, en het onverwachte vertrek van bestuursvoorzitter Mike Lawrie in september.

Volgens analist Jason Kupferberg is het aandeel wel heel erg hard afgestrafd door beleggers. Consistente omzetcijfers en een verbetering van de marges zouden volgens Kupferberg kunnen leiden tot een fikse stijging van de winst. Bank of America heeft een koersdoel van 56 dollar. 

Mosaic

Dit meststoffenbedrijf is een van de grootste producenten van fosfaat en kalium ter wereld. Lage kunstmestprijzen hebben de koers van het aandeel in het afgelopen jaar met 43% doen dalen.

Hoewel het vierde kwartaal wegens de overvloed aan Amerikaanse voorraden en een late oogst ook moeilijk zal zijn, verwacht analist Steve Byrne prijsherstel in 2020. Bank of America heeft een koersdoel van 26 dollar.

Mylan

Mylan is een van de grootste producten van generieke geneesmiddelen ter wereld. Deze zomer kondigde het bedrijf een fusie aan met Upjohn, een dochterbedrijf van farmaciereus Pfizer.

Volgens analist Jason Gerberry kon de internationale afzetmarkt van Mylan compenseren voor de zwakke thuismarkt voor generieke geneesmiddelen, en het wordt om die reden ook niet snel verantwoordelijk gehouden voor de opiatencrisis in de VS.

Mylan is van plan om volgend jaar nieuwe producten op de markt te brengen, en naar verwachting zullen de prijzen voor merkloze medicijnen stabiliseren. Reden voor Bank of America om het aandeel een koersdoel te geven van 28 dollar.

Occidental Petroleum

Olie- en gasproducent Occidental overtroefde in augustus oliereus Chevron met een succesvol overnamebod van maar liefst 55 miljard dollar voor Anadarko Petroleum. Beleggers waren er niet van onder de indruk, want de koers is in het afgelopen jaar met 47% gezakt.

Volgens analist Legatte echter zal de overname van Anarko een positieve bijdrage leveren aan de cash flow, en Occidental helpen om het dividendrendement van 8,1% - het hoogste in de sector - te handhaven. Bank of America heeft een koersdoel van 80 dollar.

Tapestry

Deze retailer is gespecialiseerd in handtassen, waaronder die van Coach, Kate Spade en Stuart Weitzman. De retailmarkt verkeert momenteel in grote onzekerheid, omdat mensen consumentenproducten niet meer in de winkel kopen maar via internet.

Hoewel de koers van het aandeel in het afgelopen jaar met 36% is gedaald, is analist Lorraine Hutchinson positief over eventuele groei in markten zoals China en Japan. Bank of America geeft het bedrijf een koersdoel van 32 dollar.

Cimarex Energy

Deze olie- en gasproducent is vooral actief in het Permian Basin, in het westen van de Amerikaanse staat Texas. De koers is in een jaar tijd gehalveerd, maar analist Legatte verwacht een omslag in 2020.

Volgens Leggate zal Cimarex volgend jaar minstens 1,55 miljard dollar aan operationele cashflow genereren, mits de olieprijzen boven de 50 dollar per vat blijven. Bank of America heeft een koersdoel van 75 dollar.

Lees meer: 8 aandelen die het waarschijnlijk beter doen dan verwacht

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group