'Greenyard zet stap in goede richting'

Door Beursduivel.be op 20 november 2019 11:15 | Views: 4.906

'Greenyard zet stap in goede richting'

Eerder deze week werd bekend dat Greenyard een emissie niet meer nodig acht. Ook is een verdere verkoop van het tafelzilver niet meer nodig vanwege aantrekkende resultaten. Hoewel het bedrijf nog niet ‘out of the woods is’, zet het hiermee wel een flinke stap in de goede richting.

Dat stelt Martin Crum van de IEX Beleggersdesk. “Een mooie meevaller”, schrijft hij in een update over de groente- en fruithandelaar.

Schuldgraad nog gevaarlijk hoog

De analist vindt het ook positief dat het bedrijf extra tijd krijgt om de schuldgraad verder te verbeteren. “Dat is nog steeds hard nodig, want die is gevaarlijk hoog. De schuldratio ligt nog altijd boven de 7 en moet in rap tempo teruggebracht worden naar 4, eind 2021.”

“Dit kan bereikt worden door aan de ene kant de Ebitda te verhogen, en aan de andere kant een deel van de kasstroom gebruiken om de schuld te verlagen. Over de eerste helft van 2019 is de Ebitda inmiddels verbeterd tot 47,6 miljoen euro, dit was 41,2 miljoen euro in de eerste helft van 2018.”

Stap in goede richting

De analist ziet het afblazen van een emissie en het staken van verdere desinvesteringen als een flinke stap in de goede richting. “Maar Greenyard is zeker nog niet out of the woods. Beleggers kunnen het aanhouden, maar het risicoprofiel is wel nog bovengemiddeld hoog.”

De koers van het aandeel Greenyard steeg maandag tot 6,80 euro. Inmiddels noteert het rond de 5 euro.

Meld u gratis aan voor de Opinie & Tips Nieuwsbrief van Beursduivel.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group