Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Kooplijst 2020: Cees Smit

Kooplijst 2020: Cees Smit

De laatste weken van het jaar staan bij Belegger.nl in het teken van de Kooplijsten. De bekende beer Cees Smit mag daarbij niet ontbreken. Van welke aandelen verwacht hij volgend jaar een mooie performance?

De directeur van Today’s Groep kiest voor Flow Traders, Nokia en AMG. Hij voorziet een toename van de volatiliteit in 2020.

 


Flow Traders

“Daarom is mijn eerste keuze Flow Traders, die als marketmaker profiteert van schommelingen op de beurs. De VIX staat nu extreem laag zoals te zien in de grafiek. Ik denk dat daar verandering in gaat komen. Ik ben het niet eens met het idee van veel analisten dat 2020 een goed aandelenjaar wordt. Ik ben er eigenlijk verbaasd over.” 

“Dit jaar was veel beter dan iedereen verwacht had, omdat het een beetje voortkabbelt. Maar de handelsoorlog en Brexit zijn allesbehalve opgelost en dat blijft broeien. Veel beleggers zijn helemaal enthousiast over de Fase 1-deal, maar dat is maar een klein deel van de oorspronkelijke deal. Daarbij blijft de schuldenberg maar groeien.” 

“Verder denk ik dat volgend jaar de rente moet gaan oplopen. De Zweedse centrale bank heeft vorige week al de eerste stap gezet en ik denk dat de ECB gaat volgen. Dit heeft natuurlijk grote gevolgen voor obligatiebeleggers, maar ook voor de winsten van bedrijven die spotgoedkoop konden lenen of zelfs geld toe kregen. Door al deze dingen bij elkaar zullen we meer beweging op de beurzen gaan zien. Dat is gunstig voor Flow Traders.” 


Nokia

“De handelsoorlog tussen de VS en China zorgt ook voor spanningen tussen Europa en China. Europa wil graag het 5G-netwerk uitrollen, maar men wil liever niet in zee gaan met Chinese bedrijven, vanwege de angst voor spionage. Liever kiest men voor de eigen Europese aanbieders. Een partij als Nokia kan daarvan profiteren.” 

“Veel beleggers dachten dat zich dat al zou ‘uitbetalen’, maar de uitrol duurt toch langer dan gedacht. Zelf had ik ook al het idee dat de klus niet zomaar even geklaard zou worden. 5G is ingewikkeld en heeft echt een enorme impact op de infrastructuur. Maar dat 5G aankomend jaar op gang gaat komen, is een gegeven.”


AMG

“AMG is actief in de sector voor speciale metalen, die worden gebruikt voor bijvoorbeeld de accu’s van elektrische auto’s. Een deel van die metalen komen uit China, dus ook hier speelt die handelsoorlog weer een rol. Stel dat het toch de goede kant op rolt wat betreft de handelsspanningen, dan kan AMG daarvan profiteren. Dit aandeel zit dus in mijn lijstje ter diversificatie.”

“Het aandeel is al lang een belofte voor analisten, maar dit jaar is dat er niet helemaal uitgekomen. De handelsspanningen zijn er nog steeds, maar ze zijn nu een beetje geluwd en mocht de deal er komen, dan kan AMG zeker in het eerste deel van het jaar goed profiteren.”


Lees ook:

Kooplijst 2020: Nico Inberg

Kooplijst 2020: Martine Hafkamp

Kooplijst 2020: Janneke Willemse

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht