Word abonnee en neem Beursduivel Premium
'FAANG-aandelen groeien gewoon door dit jaar'

'FAANG-aandelen groeien gewoon door dit jaar'

De ontwikkelingen die 2020 gaat brengen zullen gunstig zijn voor de grote techbedrijven. Dat schrijft Dan Ives, analist bij Wedbush volgens The Street. 2019 was een erg goed jaar voor de aandelen Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google (Alphabet), de techbedrijven die samen bekend staan als FAANG. En voor dit jaar ziet Ives ook reden voor optimisme.

Hij baseert dat op de kansen die hij voor de FAANG-bedrijven ziet in ontwikkelingen als 5G, cloud computing, zelfrijdende voertuigen en het succes van streamingdiensten. Volgens hem wordt 2020 bijvoorbeeld het jaar waarin consumenten massaal smartphones met 5G zullen kopen, en wel die van Apple.

Uitbreiding naar gezondheidszorg

Verder voorziet Ives problemen met toezichthouders en boetes voor de grote techbedrijven, maar die zullen hun businessmodellen daar niet om veranderen. En hij denkt dat Google, Amazon en Apple hun activiteiten verder zullen uitbreiden naar gezondheidszorg en financiële diensten.

Microsoft en Amazon

Microsoft heeft onlangs een enorm contract van Defensie binnengehaald en gaat de volgende fase van de strijd om cloudhegemonie winnen van Amazon, aldus Ives. Google zal, als het de twee reuzen op cloudgebied wil bijhouden, misschien een grote overname doen.

Netflix

 

Netflix zal komend jaar de hete adem van Disney+ gaan voelen en misschien wel 10% van zijn abonnees aan de nieuwe streamingdienst kwijtraken.

Tesla

Ives ziet Tesla als aanjager van de vraag naar elektrische auto's, en voorspelt een afzetmarkt van 100.000 stuks in China. En 2020 wordt het jaar waarin zelfrijdende auto's zich zullen bewijzen, aldus de analist.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht