De 7 beste internetaandelen voor 2020

Door Belegger.nl op 7 januari 2020 14:45 | Views: 11.817

De 7 beste internetaandelen voor 2020

2019 was een geweldig jaar voor internetaandelen, en volgens Wall Street zal ook 2020 een topjaar zijn voor de technologiesector.

Zo steeg de koers van het aandeel Facebook met 56,6%, terwijl Amazon het jaar 23% hoger afsloot. Netflix eindigde 2019 met een winst van 21%, en Google’s Alphabet steeg 28%. 

CNBC bekeek een groot aantal analistenrapporten, en zette op basis daarvan de zeven beste internetaandelen voor het nieuwe jaar op een rij:

1. Facebook

“We zijn bullish over Facebook en verwachten dat de Facebook-app een cruciaal onderdeel van het verhaal rond FB-aandelen zal worden in 2020", stelt Deutsche Bank.

De nieuwe app is volgens de analist het resultaat van uitgebreide productontwikkeling: het bijstellen van het algoritme dat de nieuwsfeed bepaalt zodat het zinvolle inhoud promoot, het uitrollen van Stories, Marketplace opschalen, het Groups-product en meer video-inhoud. Facebook blijft de algoritmen verbeteren die de relevantie bepalen van inhoud en advertenties, aldus Deutsche Bank.

2. Amazon

“De relatieve underperformance van het aandeel Amazon in 2019 heeft de waardering wat aantrekkelijker gemaakt, meent Argus, dat gelooft dat het aandeel op langere termijn een mooi rendement kan bieden.

De volledige gegevens over de omzet tijdens de feestdagen in het vierde kwartaal zullen pas later deze maand beschikbaar zijn. Maar in grote lijnen ziet het ernaar uit dat Amazon sterke resultaten heeft behaald. Zo braken de verkopen door derden een record. De wereldwijde verkoop groeide in een dubbelcijferig tempo ten opzichte van het voorgaande jaar en overtrof een miljard verkochte items.

3. Netflix

"Met de duidelijke vertraging in de aanwas van nieuwe Amerikaanse abonnees - zelfs voorafgaand aan de lancering van Disney+ en Apple TV in november – heerst er een marktsentiment dat Netflix zijn beste tijd heeft gehad", meldt RBC, dat desondanks een outperform-advies geeft voor het aandeel.

Mocht Netflix toch een wereldwijde groei laten zien van het aantal abonnees, dan zou dat een verrassing zijn, aldus de analisten. RBC is wel voorzichtig: "We denken dat dat een interessante mogelijkheid is, maar het is geen waarschijnlijkheid.”

4. Alphabet (moederbedrijf van Google)

“We blijven erbij dat Alphabet ondergewaardeerd is vanwege zijn groeivooruitzichten, leidende positie in digitale advertenties en grote berg cash", zo motiveert een analist van Monness, Crespi, Hardt & Co zijn koopadvies voor dit aandeel.

"Hoewel we verwachten dat de antitrustretoriek dit jaar in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen oorverdovende niveaus zal bereiken, zijn we niet bang voor een mogelijke opdeling van het bedrijf. Naar onze mening zouden beleggers de losstaande activiteiten van Alphabet hoger waarderen dan het bedrijf als geheel."

5. Shopify

Rosenblatt tipt e-commerceplatform Shopify. "Wij verwachten dat het Shopify Fulfillment Network (SFN) vanaf het vierde kwartaal van 2020 operationeel zal zijn. Gezien het enthousiasme van handelaren dat we signaleren, denken we dat inkomsten niet lang op zich zullen laten wachten", licht de analist toe.

Hij gaat voor 2021 uit van een omzet voor Shopify Fulfillment Network (een netwerk van uitlevermagazijnen) van ongeveer 270 miljoen dollar. Dat is 12% van de omzet in de VS en Canada, en 9% van de totale omzet van Shopify.

6. Alibaba

RBC is ook positief over de Chinese internetreus Alibaba. “We blijven geloven dat Alibaba agressief kan investeren om te profiteren van de toenemende consumentenaantallen in China en tegelijkertijd winstgroei kan realiseren", zo meldt de zakenbank.

"We verwachten dat de investeringen in een vergelijkbaar tempo door zullen gaan, terwijl de winstgroei tijdens 2020 zal versnellen. Daarnaast vinden wij de fundamentele waardering van Alibaba nog steeds zeer aantrekkelijk."

7. Zillow

Cowen erkent dat een belegging in Zillow - een soort Funda - controversieel is. Maar de analist voorziet komend jaar een overgang van een gedurfde managementvisie naar stabiliteit. Hij verwacht een verbetering van de omzetgroei via internet en margevergroting. Ook zullen de inkomsten uit het aanbiedingensegment volgens de zakenbank meer dan verdubbelen en werkt het zogeheten Flexprogramma als katalysator.

Over het algemeen ziet de risico-rendementsverhouding er volgens Cowen overtuigend uit in het nieuwe jaar.

Lees ook: 'FAANG-aandelen groeien gewoon door dit jaar'

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group