'Ingrepen Biocartis werpen vruchten af'

Door Beursduivel.be op 10 januari 2020 14:20 | Views: 6.019

'Ingrepen Biocartis werpen vruchten af'

De ingrepen bij Biocartis lijken hun vruchten af te werpen, maar toch moet er nog heel wat gebeuren wil het bedrijf uit de verliezen komen. Dat stelt althans Martin Crum van de IEX Beleggersdesk.

Biocartis maakt Idylla-systemen, een soort mini-laboratoria waarmee artsen snel een diagnose kunnen stellen. Vooral de cartridges die bij de systemen nodig zijn, zijn belangrijk voor het businessmodel van Biocartis. 

Doelen ruimschoots behaald 

Voor 2019 zijn de doelen ruimschoots behaald. Er werden 337 systemen geïnstalleerd, het aantal cartridges steeg met 32% en de kaspositie bedroeg eind van het jaar 179 miljoen euro. 

“De ingrepen van Biocartis in de VS bij de verkooporganisatie lijken hun vruchten af te werpen. Tegelijkertijd geldt dat er nog heel wat Idylla's moeten worden geïnstalleerd, én dat het cartridgeverbruik ook nog eens fors zal moeten stijgen om uit de verliezen te komen”, schrijft Crum.

Volgens de analist heeft de onderneming voldoende financiële middelen om de verdere uitbouw van de verkopen te realiseren. “Maar het feit blijft dat de Amerikaanse markt voor buitenlandse bedrijven lastig is om te veroveren.”

Goede voedingsbodem

Maar dat Biocartis al zo snel met een update over 2019 komt en dat de doelstellingen zijn behaald, geeft de belegger weer moed, zo valt uit de woorden van Crum op te maken. “Dit is een goede voedingsbodem voor vertrouwensherstel.” 

“Biocartis is een interessant bedrijf, maar wel voor beleggers met voldoende geduld en sterke zenuwen”, zo vat de analist het samen. 

5 maart komt het bedrijf met volledige jaarcijfers en een outlook voor 2020. 

Lees meer: 'Biocartis op weg naar commercieel succes'

Meld u gratis aan voor de Opinie & Tips Nieuwsbrief van Beursduivel.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group