Apple, Microsoft, Alphabet of toch Amazon?

Door Belegger.nl op 15 januari 2020 08:30 | Views: 9.015

Apple, Microsoft, Alphabet of toch Amazon?

Apple, Microsoft, Googles Alphabet en Amazon hebben elk een maktwaarde van ongeveer een triljoen dollar. Welke techreus is de beste keus voor de belegger?

Volgens Mark Haefele, hoofd beleggingen van UBS Global Wealth Management, creëerde het kwartet gedurende het afgelopen decennium maar liefst 3,25 biljoen dollar in marktwaarde. Dat hielp de Nasdaq aan een rendement van 325% tussen 2010 en 2020.

Maar welke van deze vier technologiereuzen biedt beleggers de beste investering voor de lange termijn? CNN Business sprak met een aantal experts op Wall Street.

Nomura Instinet mikt op Alphabet

Voor de technisch analisten van Nomura Instinet is Alphabet nummer één. Volgens analist Mark Kelley biedt het moederbedrijf van Google relatieve stabiliteit dankzij diversificatie, een relatief aantrekkelijke waardering en een nieuwe bestuursvoorzitter, Sundar Pichai.

Jeffrey Kvaal, een andere analist van Nomura Instinet, waarschuwt beleggers voor Apple. Hij denkt dat de uitrol van 5G-telecomdiensten en de 5G iPhone te veel gehypet zijn, en dat de recente stijging van het aandeel naar een nieuwe recordhoogte onhoudbaar is. Kvaal wijst erop dat de meeste consumenten nu al probleemloos video kijken op hun 4G-smarttelefoons.

Wedbush zet zijn kaarten op Microsoft

Daniel Ives, een analist van Wedbush, is een andere mening toegedaan over de komst van 5G. In zijn jaarlijkse prognose zei hij dat 2020 het jaar van de 5G Super Cycle zal zijn, met Apple als de duidelijke winnaar.

Ives noemt ook Microsoft als een topkeuze in de technologiesector, vooral omdat de softwarereus van weleer hard op weg is om marktleider te worden in de cloud.

Synovus Trust Company tipt Amazon

E-commercereus Amazon is de eerste keus van Daniel Morgan, senior portefeuillemanager bij Synovus Trust Company.

"Als ik er een zou moeten kiezen, zou ik voor Amazon gaan, vanwege Amazon Web Services (AWS)", vertelde hij CNN Business, verwijzend naar de snelgroeiende clouddiensten van het bedrijf. Morgan wijst erop dat AWS enorm veel winst genereert, wat helpt om de lage marges te compenseren op Amazons kernactiviteiten op het gebied van e-commerce en andere retaildivisies als Whole Foods.

Morgan, die posities heeft in alle vier de techbedrijven, zei dat de grootste fout die beleggers kunnen maken is om iets te snel te verkopen, puur en alleen omdat de koers leuk gestegen is.

Hij bezit aandelen Apple sinds 2005, toen het bedrijf de iPod lanceerde en de koers rond de 5 dollar schommelde. Gecorrigeerd voor splitsingen is dit aandeel nu ongeveer 300 dollar waard.

Broadleaf Partners zet Amazon ook op 1

Naar alle waarschijnlijkheid zullen Apple, Amazon, Alphabet en Microsoft hun respectievelijke markten in de nabije toekomst blijven domineren.

Bedrijven die hun weg naar groei kunnen innoveren, zijn waarschijnlijk de betere langetermijninvesteringen, stellen Broadleaf Partners-bestuursvoorzitter Doug MacKay en president Bill Hoover in een recente notitie aan hun klanten.

MacKay voegde er in tegenover CNN Business aan toe dat Amazon zijn eerste keus is, vooral vanwege de snelgroeiende reclameactiviteiten, die niet zo veel aandacht krijgen van Wall Street.

Amerikaanse en wereldwijde antitrustmaatregelen vormen een risico voor zowel Amazon als Apple en Alphabet, maar volgens MacKay is het probleem nog niet groot genoeg om de winstgroei te doen ontsporen. Microsoft acht hij relatief immuun voor gedoe over een monopolie-positie, omdat het al meer dan twee decennia met dat bijltje heeft gehakt in andere segmenten van het bedrijf.

Broadleaf bezit posities in alle vier de technologiereuzen. Het heeft ook posities in andere grote techbedrijven, waaronder Adobe, Cisco Systems, Facebook en Salesforce.

Houd ook andere techbedrijven in de gaten

CNN Business raadt beleggers aan om zich niet blind te staren op de “Big Four” van de techwereld, en om hun portefeuille te spreiden over andere grote bedrijven in de sector.

Volgens de nieuwszender kunnen Facebook, Alibaba en Tencent (beide uit China - in Tencent kunt u beleggen via Prosus op de Amsterdamse beurs) wellicht de grote winnaars van 2020 worden. Deze drie bedrijven zijn elk tussen de 450 en 600 miljard dollar waard, en kunnen mogelijk door de grens van een triljoen dollar gaan dit jaar.

Lees ook: Baidu, Alibaba en Tencent: dit verklaart hun enorme groei

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group