Word abonnee en neem Beursduivel Premium
De 7 favoriete aandelen van insiders

De 7 favoriete aandelen van insiders

Als insiders aandelen kopen, let dan goed op! Het kan duiden op mooie vooruitzichten voor het bedrijf in kwestie. Insiders - topmanagers bijvoorbeeld - zouden immers geen geld investeren als ze niet optimistisch waren over de toekomst van de onderneming.

Investorplace zette zeven grote bedrijven op een rij die allemaal in de afgelopen paar maanden forse aankopen hebben gemeld van insiders:

Intel

De koers van Intel staat momenteel weliswaar op de hoogste stand in een jaar, maar dat weerhield James Goetz, een lid van de raad van bestuur, er niet van aandelen te kopen in deze Amerikaanse producent van computerchips.

Intel heeft een gezond dividendrendement van 2,1%, de koers-winstverhouding staat op een historisch laag niveau, en het heeft grote ambities op de markt voor zelfrijdende auto’s. Tesla mag dan het idee van zelfrijdende elektrische voertuigen hebben gepopulariseerd, Intel biedt volgens Investorplace enorme omzetgroeimogelijkheden omdat het veel meer autonome chipoplossingen verkoopt op deze markt.

Analisten geven het aandeel een koersdoel van 58 dollar.

Uber

Uber-bestuurslid Ronald Sugar kocht eind vorig jaar zo’n 35000 aandelen tegen een koers van 27,20 dollar. De koers is sindsdien gestaag opgelopen.

Toch staat het bedrijf voor een aantal grote uitdagingen op de korte termijn, waaronder strengere regelgeving voor ZZP-ers. Dit zal leiden tot een verhoging van de kosten.

Uber zal de markt informeren over de vooruitzichten voor 2020 bij de publicatie van de jaarcijfers op 6 februari. Beleggers zullen volgens Investorplace uit moeten gaan van een omzetdaling van 25%. Het aandeel Uber heeft een neerwaarts risico van 26%.

Uber zal blijven investeren om groei van de omzet en marge te genereren, en is bovendien bezig met innoveren. Het bedrijf ontwikkelt bijvoorbeeld een elektrische luchttaxiservice in samenwerking met de Koreaanse autofabrikant Hyundai.

Salesforce

Susan Wojcicki, directeur van Salesforce, bleek de aankoop van 1100 aandelen voor ongeveer 175 dollar op 7 januari goed getimed te hebben. De koers bereikte vorig week namelijk een nieuw hoogtepunt.

Salesforce meldde vorige maand een omzetgroei van maar liefst 33% tot 4,5 miljard dollar. De winst per aandeel van 75 cent lag bovendien hoger dan de gemiddelde verwachting van analisten.

Geen wonder dat analisten van onder meer RBC en Jefferies positief zijn over het cloudsoftware bedrijf, dat grote bedrijven als Boeing en Siemens als klant heeft. Cowen bombardeerde het aandeel vorige maand zelfs tot het beste idee van 2020.

Fastly

Alhoewel er sinds de zomer weinig beweging zit in de koers van het aandeel, zijn de fundamenten van Fastly sterk aan het verbeteren.

Het bedrijf, aanbieder van een wereldwijd cloudplatform, liet in het derde kwartaal een omzetstijging zien van 35% tot 49,8 miljoen dollar. Voor heel 2019 verwacht Fastly een omzet van 198 miljoen dollar. Het bedrijf is bezig met kostenbesparingen en is bovendien op zoek naar mogelijkheden voor operationele leverage om winstgevend te worden.

De enige analist die Fastly volgt heeft een koersdoel van 24 dollar per aandeel.

General Electric

Bestuursvoorzitter Larry Culp kocht in augustus meer dan 300.000 aandelen GE, tegen een koers van iets meer dan 9 dollar. Dat heeft Culp geen windeieren gelegd, want het aandeel staat momenteel op het hoogste niveau in een jaar tijd.

Culp heeft hoge verwachtingen van de overgang van gezondheidszorg naar groene energie. We zijn goed gepositioneerd om te profiteren van de energietransitie, zei Culp onlangs in een conference call.

Naarmate de kostenbesparingen vorderen en onshore-volumes groeien, zal de winstgevendheid van GE volgens Investorplace alleen maar verbeteren. Naar schatting van het International Energy Agency is de markt voor windenergie op zee in 2040 een biljoen dollar waard.

Cigna

Bestuurslid Eric Foss kocht op 3 december 10.200 aandelen voor ongeveer 195 dollar. De koers van het zorgbedrijf staat nu rond de 210 dollar per aandeel.

Cigna boekte in het derde kwartaal een winstgroei van 14% tot 1,4 miljard dollar, of 3,57 dollar per aandeel. De omzet is meer dan verdubbeld tot 38,6 miljard dollar.

Het bedrijf kondigde in december de verkoop aan van zijn levens- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringsdochter, wat het in staat stelt om het aandeleninkoopprogramma met ruim 4 miljard dollar verhogen en bovendien de schuld te reduceren.

Conagra Brands

Conagra Brands, een Amerikaans bedrijf dat verpakte voedingsmiddelen produceert, zag zijn koers pieken op 35 dollar per aandeel na goede kwartaalcijfers en de aankondiging van een nieuwe lijn producten in 2020.

Op 2 januari kocht bestuurslid Craig Omtvedt 40.000 aandelen tegen een prijs van 33,99 per aandeel.

Hoewel het bedrijf zo’n 42 miljoen dollar bespaarde in het derde kwartaal, en een totale besparing voorspelt van 305 miljoen dollar voor het hele jaar (eerdere verwachting: 285 miljoen dollar), hebben analisten een bescheiden koersdoel van slechts 5% groei voor het aandeel.

Zie ook: Experts tippen Adyen voor 2020

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht